ΑΘΗΝΑ
18:03
|
26.04.2024
Φαίνεται ότι δεν είναι βέβαιη η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις στις 8 Ιανουαρίου. Αναμένεται νέα ανακοίνωση για παράταση του κλεισίματος των σχολείων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας αλλάζει το σενάριό του περί ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου εξαιτίας αφενός, της αρνητικής εξέλιξης της πανδημίας και αφετέρου των τοποθετήσεων και προτάσεων των λοιμωξιολόγων της επιτροπής.

Σύμφωνα με το alfavita.gr που επικαλείται αποκλειστικές πληροφρίες, Το κλείσιμο των σχολείων παρατείνεται για δέκα περίπου μέρες έως τις 18 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτής της επιλογής του το υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι απορρίπτει την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και επιλέγει την καταστροφή της διαδικασίας μάθησης που θα εξακολουθήσει να γίνεται μέσω Webex.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr ο σχεδιασμός του υπουργείου είναι τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου να ανακοινωθεί παράταση κλεισίματος των σχολείων μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, αν και η παράταση δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από την πλευρά της Νίκης Κεραμέως.

Στο τραπέζει φαίνεται να μπαίνει και το σενάριο της εκ περιτροπής διδασκαλίας ή του μοντέλου της Βοστώνης, όπου οι μισοί μαθητές θα πηγαίνουν στις τάξεις και οι άλλοι μισοί θα κάνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ωστόσο, η καθηγήτρια Αθηνά Λινού υποστήριξε ότι “έχουμε πλέον 19 μέρες μπροστά μας για το άνοιγμα των σχολείων τον Ιανουάριο. Το υπουργείο Παιδείας έχει πολύ χρόνο μπροστά του να σκεφτεί πολύ σοβαρά το πώς θα αποτραπεί ο συνωστισμός”, τονίζοντας επίσης ότι είναι υπέρ στο “άνοιγμα των σχολείων”.

Το σενάριο της παράτασης του κλεισίματος των σχολείων ενισχύεται και από το πλάνο του υπουργείου για μαγνητοσκόπηση επιπλέον 64 μαθημάτων της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης για μαθητές του Δημοτικού, με κόστος, ύψους 81.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μόλις τον περασμένο Νοέμβριο η κ.Κεραμέως είχε εγκρίνει με απευθείας ανάθεση ύψους 120.000 ευρώ την παραγωγή άλλων 90 επεισοδίων της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και συμπληρωματικές υποστηρικτικές ενέργειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για τη θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα