ΑΘΗΝΑ
16:51
|
03.05.2024
Θα “παραδίδουν” μαθήματα στα παιδιά των Ροχίνγκια που ζουν στον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι έξι ετών, δίδυμοι και πρόσφυγες. Η Νουρ και ο Αζίζ είναι οι δύο κούκλες που εντάχθηκαν στην πιο παλιά οικογένεια της εκπομπής για παιδιά προσχολικής ηλικίας των Ηνωμένων Πολιτειών, το Sesame Street.

Οι δύο νέοι ήρωες θα παραδίδουν μαθήματα με το μοναδικό τρόπο της υπέροχης επανάληψης λέξεων και εννοιών του Sesame Street σε παιδιά της μειονότητας Ροχίνγκια, που ζουν στον μεγαλύτερο στρατόπεδο προσφύγων στον κόσμο.   Από το 2017, περισσότεροι από 700.000 μουσουλμάνοι Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει διά της βίας τη γειτονική Μιανμάρ.

Τα παιδιά στον προσφυγικό καταυλισμό είναι περισσότερο από τους ενήλικες.  Οι υπηρεσίες βοήθειας έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο αύξησης των παιδικών γάμων αλλά και της εμπορίας παιδιών στο προσφυγικό στρατόπεδο, καθώς η πανδημία ανάγκασε να μειωθούν σημαντικές υπηρεσίες.

  Οι Ροχίνγκια, μια κυρίως μουσουλμανική μειονότητα, έχουν χαρακτηριστεί ως μία από τις πλέον διωκόμενες κοινότητες στον κόσμο. Τον Ιανουάριο του 2020, το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ διέταξε τη Μιανμάρ να λάβει μέτρα για την προστασία των μελών της κοινότητας των Ροχίνγκια από τη γενοκτονία.  

Οι Νουρ και Αζίν, μαζί με μερικούς από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες του Sesame Street, όπως ο Έλμο, ο Κούκι Μάνστερ που καταβροχθίζει με εκπαιδευτικό τρόπο μπισκότα, το Μεγάλο Κίτρινο Πουλί και ο διδακτικός Μπερτ,  θα εμφανιστούν σε μια σειρά εκπαιδευτικών βίντεο που θα καλύπτουν θέματα, όπως μαθηματικά, επιστήμες αλλά και θέματα γύρω από την κοινωνική και συναισθηματική ευεξία.

“Με την πλούσια κουλτούρα των Ροχίνγκια και συμβουλές από τις οικογένειες των Ροχίνγκια, η Νουρ και ο Αζίζ θα φέρουν τη δύναμη της παιχνιδιάρικης μάθησης στις οικογένειες αυτές, σε μια εποχή που αυτό είναι πιο αναγκαίο από ποτέ”, δήλωσε η Σέρι Γουέστιν, του μη κερδοσκοπικού βραχίονα της εκπομπής Sesame Street. Η ομάδα του Sesame Street ετοιμάζει κάτι παρόμοια και με προσφυγόπουλα από τη Συρία.

Και να μην ξεχνάμε ότι έχουν ήδη δημιουργήσει κούκλες για να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν θέματα όπως ο αυτισμός, το να ζεις με τον ιό HIV που προκαλεί το Έιτζ και τι σημαίνει να γίνεις ξαφνικά ή να είσαι άστεγος.  

Και ο υπέροχος Κούκι Μάνστερ




Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα