ΑΘΗΝΑ
11:38
|
16.01.2022
Έπειτα από πολύχρονες διαδικασίες ο πολιτικός γάμος των ομόφυλων ζευγαριών εγκρίθηκε από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ελβετική Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο την τελευταία λέξη φαίνεται ότι θα έχουν οι Ελβετοί πολίτες οι οποίοι θα κληθούν σύντομα σε δημοψήφισμα για να αποφανθούν επί του θέματος.

Έπειτα από πολύχρονες διαδικασίες ο πολιτικός γάμος των ομόφυλων ζευγαριών εγκρίθηκε από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου – το αρχικό να νομοσχέδιο κατατέθηκε το 2013.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει στα ομόφιλα ζευγάρια να παντρέυονται και διασφαλίζει ότι οι ομοφυλόφιλες γυναίκες θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε δωρητές σπέρματος -γεγονός που θα τους επιτρέπει το δικαίωμα στην μητρότητα.

Αν κα τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούσαν να συνάπτουν σύμφωνα συμβίωσης στην Ελβετία, το νομοσχέδιο θεωρήθηκε ιστορική νίκη από τις οργανώσεις που υποστηρίζουν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.


H οργάνωση Famille Arc-en-ciel (Οικογένεια Ουράνιο Τόξο), που ιδρύθηκε το 2010 για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ομόφυλων οικογενειών στην Ελβετία έχει δηλώσει ότι “προετοιμάζεται για το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε το UDF” -ένα μικρό κόμμα που εμμένει στις χριστιανικές αρχές.

“Αν οι αντίπαλοι (του νομοσχεδίου) το ζητήσουν, είμαστε έτοιμοι” δήλωσε ο Ματίας Έρχαρντ, αντιπρόεδρος της εθνικής επιτροπής που δημιουργήθηκε ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

“Έχουμε το 82% των πολιτών στο πλευρό μας και χάρη στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, τις οργανώσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε και των πολιτικών κομμάτων που μας στηρίζουν, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε κι άλλο την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην κοινωνία” κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικό_σας_συνάδελφοι

Ατέλειωτο το πάρτι και ανεξάντλητη η φαντασία των χρηστών του Τουίτερ με τα χάσταγκ #δικό_σας_συνάδελφοι και #γ@μιέσ@ι Μητσοτάκη. Αφορμή έδωσε και πάλι ο Χρήστος Δάντης.
ΣΥΝΑΦΗ

Κακόβουλο λογισμικό πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης

Ξεκινά τον Μάρτιο η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Θεσσαλονίκη: «Μυστήριος» εκκωφαντικός ήχος αναστάτωσε τους κατοίκους

Μια πολύ δυστυχισμένη Πρωτοχρονιά για τον Μπόρις Τζόνσον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα