ΑΘΗΝΑ
10:27
|
25.04.2024
Περισσότερα από 10.000 σπίτια στον βορρά και στα δυτικά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν περισσότερους από 1.000 οδηγούς και τα οχήματά τους που έχουν παγιδευτεί στα χιόνια εδώ και δύο ημέρες λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που πλήττει την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό δίκτυο BBC οι ιαπωνικές αρχές διανέμουν τρόφιμα, καύσιμα και κουβέρτες στους παγιδευμένους οδηγούς στην οδό ταχείας κυκλοφορίας Κάνετσου, η οποία συνδέει το Τόκιο με τη Νιγκάτα στον βορρά.

Η χιονοθύελλα, η οποία ξεκίνησε από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, έχει προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά μήκος του δρόμου. Επιπλέον έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε περισσότερα από 10.000 σπίτια στον βορρά και στα δυτικά της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων “Κιόντο” (Kyodo) το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό ταχείας κυκλοφορίας ξεκίνησε όταν κόλλησε στα χιόνια ένα φορτηγό. Το Kyodo, επικαλούμενο πληροφορίες της Αστυνομίας και της διαχειρίστριας εταιρείας της οδού, μετέδωσε ότι σε ένα σημείο η ουρά των μποτιλιαρισμένων αυτοκινήτων είχε ξεπεράσει τα 16 χιλιόμετρα.

“Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να σώσουμε τους οδηγούς και τους επιβάτες των οχημάτων. Η επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας”, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της Νιγκάτα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, AFP.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, οι μεγάλες χιονοπτώσεις- που θεωρείται πως αποτελούν την ψυχρότερη περίοδο του συγκεκριμένου έτους- θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσιχίντε Σούγκα, έχει καλέσει έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενώ έχει συστήσει στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Η χιονοθύελλα λαμβάνει χώρα ενώ η Ιαπωνία δίνει μάχη ενάντια σε ένα τρίτο κύμα πανδημίας, που έχει ασκήσει πίεση άνευ προηγουμένου στα νοσοκομεία της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα