ΑΘΗΝΑ
01:53
|
25.04.2024
Ο Ρώσος πρέσβης στην Βουλγαρία, Ανατόλι Μακάροφ χαρακτήρισε την υπόθεση "παράλογη"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Αβάσιμη” χαρακτήρισε σήμερα η ρωσική πρεσβεία στην Βουλγαρία την απέλαση του Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας, προειδοποιώντας με ανάλογα αντίποινα.

Ο Ρώσος πρέσβης στην Βουλγαρία, Ανατόλι Μακάροφ χαρακτήρισε την υπόθεση “παράλογη” αναφερόμενος στην απαίτηση των βουλγαρικών αρχών να εγκαταλείψει τη Σόφια ο διπλωμάτης εντός των επόμενων τριών ημερών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι έδωσε διορία 72 ωρών σε Ρώσο διπλωμάτη να εγκαταλείψει την χώρα αφότου οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι διενεργούσε κατασκοπεία από το 2017. Ο Ρώσος διπλωμάτης που χαρακτηρίσθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο, πρέπει να εγκαταλείψει την Βουλγαρία εντός 72 ωρών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, δίχως περαιτέρω πληροφορίες.

Ωστόσο, σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσαν εισαγγελικές αρχές στη Σόφια αναφέρεται ότι ο Ρώσος διπλωμάτης προσπαθούσε να αποσπάσει ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων που είχαν αναπτυχθεί στην Βουλγαρία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, κατά την διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στις οποίες συμμετείχαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα