ΑΘΗΝΑ
19:09
|
25.04.2024
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Αθήνα για παραβίαση των διεθνών συμβάσεων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία βδομάδα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης κατασκοπείας για λογαριασμό της Τουρκίας από δύο Έλληνες Μουσουλμάνους η Τουρκία αποφάσισε να αντιδράσει καταδικάζοντας αφενός τη σύλληψη του 35χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου στην Ρόδο και κατηγορώντας αφετέρου την Αθήνα για παραβίαση των διεθνών συμβάσεων.

«Η Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις παραβιάσθηκε από την Ελλάδα. Ανησυχούμε για τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου που βάζουν στο στόχαστρο τον υπάλληλό μας, την οικογένειά του και το προσωπικό των αποστολών μας στην Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως έχει κάνει τα “απαραίτητα διαβήματα” στις ελληνικές Αρχές για την έρευνα, θεωρώντας πως…”κατασκευάστηκε από συγκεκριμένους κύκλους που προτίθενται να αυξήσουν τις εντάσεις σε σχέση με την Τουρκία”.

«Θα πάρουμε μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά δίχως να εξηγεί σε τι είδους μέτρα προσπανατολίζεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές και κατά ελληνικών ΜΜΕ, εκτιμώντας ότι κάποια ρεπορτάζ «παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας και στοχοποιούν το προσωπικό μας και την οικογένειά του, όπως επίσης και τις αποστολές μας στην Ελλάδα και τους εργαζόμενούς του». 

Νωρίτερα σήμερα συνελήφθησαν ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου και ο 52χρονος μάγειρας μετά τον εντοπισμό σοβαρών στοιχείων σε βάρος τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα