ΑΘΗΝΑ
02:05
|
03.05.2024
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις Φιλιππίνες καθώς η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις στο αρχιπέλαγος που έπληξε τις καταιγίδες, ανέφεραν αξιωματούχοι το Σάββατο.

Τεράστια κύματα έπληξαν ένα παραθαλάσσιο χωριό κοντά στην πόλη Λάπου Λάπου της νήσου Σεμπού την Παρασκευή το βράδυ, αφανίζοντας δεκάδες σπίτια και αφήνοντας περίπου 290 ανθρώπους άστεγους, δήλωσε ο δήμαρχος του Λάπου Λάπου Τζουνάρντ Τσαν στο Facebook.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από τον δήμαρχο δείχνουν στοίβες από ξύλο και μπαμπού κοντά σε λίγα σπίτια που στέκονταν όρθια ακόμη, αφότου η περιοχή κατακλύστηκε από έντονη βροχή.

Μετά από κατολίσθηση που έλαβε χώρα σε μια περιοχή της πόλης Μαχαπλάγκ στην κοντινή νήσο Λέιτε οι διασώστες ανέκτησαν τα πτώματα δύο ηλικιωμένων γυναικών, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Παράλληλα, περίπου 1.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο μεγαλύτερο νότιο νησί Μιντανάο, καθώς τα νερά πλημμύρισαν 13 χωριά, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Μείωσης και Διαχείρισης Κινδύνων Καταστροφών.

Οι Φιλιππίνες πλήττονται κατά μέσο όρο από 20 καταιγίδες και τυφώνες κάθε χρόνο, οι οποίες συνήθως εξαλείφουν τις συγκομιδές, τα σπίτια και τις υποδομές σε ήδη φτωχές περιοχές.

Η τελευταία καταιγίδα έρχεται μετά από μια διαδοχή τυφώνων τους τελευταίους μήνες που έπληξαν τη χώρα, σκοτώνοντας 148 ανθρώπους, καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, καταστρέφοντας καλλιέργειες και αφήνοντας τμήματα της χώρας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα