ΑΘΗΝΑ
20:24
|
21.05.2024
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στη Βενεζουέλα όταν άρχισαν να βγαίνουν μυστηριωδώς στην παραλία κοσμήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ζωή ενός νεαρού ψαρά στη Βενεζουέλα άλλαξε ξαφνικά ένα πρωινό.

Καθώς ο Γιολμάν Λάρες, επέστρεφε στην καλύβα του με στέγη από κασσίτερο, στο χωριό Γκουάκα, στην ακτή της Καραϊβικής, είδε κάτι να γυαλίζει στην παραλία. Ψηλαφώντας με τα χέρια του στην άμμο, ανακάλυψε ένα χρυσό μενταγιόν με την εικόνα της Παναγίας.

Το ψαροχώρι, κάποτε βρισκόταν στο κέντρο της βιομηχανίας επεξεργασίας ψαριών της Βενεζουέλας, αλλά λόγω της έλλειψης βενζίνης, έχουν κλείσει πλέον τα περισσότερα από τα μικρά συσκευαστήρια αλιευμάτων.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η «ανακάλυψη» του Λάρες μοιάζει με θαύμα.

«Άρχισα να τρέμω, έκλαιγα από χαρά» δήλωσε στους «New York Times» ο Λάρες. Όπως είπε «ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβη κάτι θαυμάσιο».

Ο Λάρες αποκάλυψε τι είχε συμβεί στον πεθερό του, επίσης ψαρά και γρήγορα όλο το χωριό στο οποίο διαμένουν 2.000 άνθρωποι, άρχισε ένα κυνήγι θησαυρού στην παραλία, ψάχνοντας και για άλλα πολύτιμα αντικείμενα που μπορεί να είχαν θαφτεί στην άμμο.

Εκατοντάδες πολύτιμα αντικείμενα

Από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, οι έρευνές τους έχουν αποδώσει και έχουν βρεθεί στην ακτή εκατοντάδες κομμάτια χρυσών και ασημένιων κοσμημάτων, στολίδια και ψήγματα χρυσού.

Δεκάδες κάτοικοι έχουν δηλώσει ότι έχουν ανακαλύψει τουλάχιστον ένα πολύτιμο αντικείμενο, όπως ένα χρυσό δαχτυλίδι και σύμφωνα με φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάποιοι πούλησαν τα «ευρήματά» τους μέχρι και 1.500 δολάρια (περίπου 1.230 ευρώ).

Το Γκουάκα, βρίσκεται στη χερσόνησο Παρία, εκεί όπου το 1498 ο Χριστόφορος Κολόμβος έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που πάτησε το πόδι του στη Νότια Αμερική.

Πηγές: Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Θάνατος Ραϊσί: Θεωρίες (για αγρίους) και διεθνείς συνέπειες

Το ουδέτερο και η (νεοφιλελεύθερη, αντικοινωνική) «θρησκεία» της ατομικής επιθυμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα