ΑΘΗΝΑ
08:23
|
10.12.2022
Απέκλεισε κάθε περίπτωση χαλάρωσης μέτρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προέτρεψε σε διατήρηση κλειστού κύκλου επαφών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων, ενδεχομένως να υπάρξει περίπτωση σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο τύπου Δυτικής Αττικής ή Κοζάνης» ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση θα παραμείνει αυστηρά σε αυτό το ωράριο κυκλοφορίας ενόψει των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα ο κ Πέτσας ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως «Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο».

Ερωτηθείς για «καμπανάκια» σε περιοχές που θεωρούνται «κόκκινες», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Όταν χτυπάνε τέτοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Εάν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μη χρειαστεί».

Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση πως μέχρι τον Φεβρουάριο – Μάρτιο θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη τήρησης των μέτρων παράλληλα με το πρόγραμμα εμβολιασμών και επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμβολιαστεί πρώτος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο να μην το απορρίπτουν ενώ παράλληλα σημείωσε πως οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της Pfizer θα φτάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, όπως είπε, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί – κάτι που είχε ανακοινώσει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και σημείωσε πως εάν τα μέτρα τηρούνται «δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραταθούν».

Τέλος, αναφερόμενος στις γιορτές των Χριστουγέννων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως είναι σημαντικό να έχουμε ένα κλειστό κύκλο. «Να μην ανοίγουμε τις επαφές μας» είπε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε:

«Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ίδια πρόσωπα οι επαφές μας».

Πηγές: CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιστρέφουν στις θέσεις τους από 1/1/23 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ένταση από επίσκεψη της δημάρχου Παρισιού σε καταυλισμό Αφγανών

Ρωσικές κυρώσεις στον Καναδά

Νέο βομβαρδισμός συνοικιών του Ντονιέτσκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα