ΑΘΗΝΑ
05:19
|
26.04.2024
Bομβιστική επίθεση στην Καμπούλ με στόχο έναν Αφγανό βουλευτή σκότωσε τουλάχιστον 9 άτομα και τραυμάτισε άλλα 20.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Bομβιστική επίθεση στην Καμπούλ με στόχο έναν Αφγανό βουλευτή σκότωσε τουλάχιστον 9 άτομα, ανέφεραν αξιωματούχοι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο νομοθέτης Καν Μοχάμαντ Ουαρντάκ επέζησε από την έκρηξη, αλλά είναι μεταξύ των 20 τραυματιών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Αφγανιστάν Μασούντ Ανταράμπι.

Δεν είναι σαφές εάν ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητο σταθμευμένο στη διαδρομή του Ουαρντάκ ή εάν ο βομβιστής οδηγούσε όχημα όπου είχε τοποθετηθεί η εκρηκτική ύλη, πρόσθεσε ο Ανταράμπι.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη.

Το Αφγανιστάν έχει δει τις τελευταίες εβδομάδες απότομη άνοδο της βίας, ιδίως με τη μορφή βομβιστικών επιθέσεων, καθώς η αφγανική κυβέρνηση και οι Ταλιμπάν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του σχεδόν 20ετή πολέμου της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι πως ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις αναφέρθηκαν επίσης την Κυριακή στις επαρχίες Λογκάρ, Νανγκάρχαρ, Χέλμαντ και Μπανταχσάν, στις οποίες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα