ΑΘΗΝΑ
20:41
|
15.05.2024
Η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων και κυβερνήτρια της Αλάσκας, Σάρα Πέιλιν, συμμετέχει σε εκκλήσεις για να δωθεί χάρη στον Ασάνζ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων και κυβερνήτρια της Αλάσκας, Σάρα Πέιλιν, ενώθηκε με τις φωνές που ζητούν χάρη για τον Τζούλιαν Ασάνζ, παρότι τον καταδίκαζε ως «κακό» στο παρελθόν.


Καθώς οι φήμες εντίνονται για μια πιθανή χάρη στον Ασάνζ από τον απερχόμενο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όλο και περισσότεροι υποστηρικτές έδωσαν την υποστήριξή τους για τον ιδρυτή του WikiLeaks – και η Σάρα Πέιλιν είναι μια από αυτές που ξαφνιάζουν περισσότερο από εκείνες που ζητούν επιείκεια.

«Είμαι η πρώτη που παραδέχομαι όταν κάνω ένα λάθος», είπε η Πέιλιν σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το Σάββατο μέσω της ακροδεξιάς ιστοσελίδας ειδήσεων και γνώμης, Gateway Pundit. «Έκανα ένα λάθος πριν από μερικά χρόνια, δεν υποστήριξα τον Τζουλιάν Ασάνζ, νομίζοντας ότι ήταν κακός, ότι διέρρευσε υλικό που ίσως δεν έπρεπε να το κάνει και έχω μάθει πολλά από τότε».

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Πέιλιν κυκλοφόρησαν από το WikiLeaks το 2008. Εκτός από τα προσωπικά email, εμφανίστηκε επίσης μέσω της αλληλογραφίας της ότι είχε διεξαγάγει κυβερνητικές επιχειρήσεις μέσω ενός ιδιωτικού λογαριασμού email Yahoo.

Εκείνη την εποχή, η Πέιλιν ρωτούσε γιατί ο Ασάνζ δεν είχε καταδιωχθεί με τον ίδιο επείγοντα χαρακτήρα όπως οι ηγέτες της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν. Ωστόσο, έχει από καιρό αποκηρύξει τα σχόλιά της, ζητώντας συγγνώμη δημοσίως από τον ιδρυτή του Wikileaks το 2017 μέσω Facebook και τον επαίνεσε για το άνοιγμα «των ματιών των ανθρώπων στους υποψηφίους και τους συνεταιρισμούς των Δημοκρατών».

Σε μια συνέντευξη του 2018 στο One America News Network, η Πέιλιν επέμεινε, λέγοντας ότι είχε φτάσει να εκτιμήσει [τον Assange] περισσότερο και ότι όλες οι ενέργειές του αφορούσαν την «ελευθερία».

Στο βίντεο, που δημοσιεύτηκε από την Κασάνδρα Φέρμπανκς του Gateway Pundit, η Πέιλιν χρησιμοποιεί παρόμοιο τόνο και λέει ότι ο Ασάνζ «μας έκανε όλους χάρη στην Αμερική … παλεύοντας για αυτό που πίστευε ότι ήταν σωστό».

«Εργαζόταν για λογαριασμό των ανθρώπων για να μας δώσει πληροφορίες για να μπορέσουμε να αποφασίσουμε για διαφορετικά θέματα, για διαφορετικούς ανθρώπους. Έκανε το σωστό », είπε. «Τον υποστηρίζω και ελπίζω ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά όταν φτάνει στο καλώδιο, θα μιλήσουν υπέρ της συγχώρεσης του Τζούλιαν. Ο Θεός να τον ευλογεί.”

Ενώ η Πέιλιν έχει γίνει ζεστή δημοσίως με τον Ασάνζ τα τελευταία χρόνια, η υποστήριξή της για μια χάρη, αν και καλωσορίστηκε από τους υποστηρικτές του, εξέπληξε πολλούς από αυτούς.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έβλεπα τη Σάρα Παλίν απ΄όλο τον κόσμο να ζητά τη συγχώρεση του Άσαντζ», ανέφερε ο δημοσιογράφος Λουκ Ρούντκοφσκι σε απάντηση στο βίντεο.

Ο Ασάνζ συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο αφού είχε ζητήσει άσυλο στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο για σχεδόν επτά χρόνια. Περιμένει επί του παρόντος πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ, όπου θα αντιμετωπίσει κατηγορίες συνωμοσίας και κατασκοπείας με ποινή έως και 175 χρόνια.

Οι εκκλήσεις για τον Ασάνζ έχουν ενταθεί πριν από την είσοδο του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, καθώς είναι πολύ απίθανο ο Δημοκρατικός να είναι ανοιχτός στην έκδοση συγχώρησης, αφού στο παρελθόν αναφερόταν στον Άσαντζ ως «τρομοκράτη υψηλής τεχνολογίας».

Ακτιβιστές πιέζουν επίσης για χάρη για τον Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος ζει στη Ρωσία από τότε που αποκάλυψε αδικαιολόγητα κυβερνητικά προγράμματα κατασκοπείας το 2013. Ο Τραμπ δήλωσε πρόσφατα ότι είναι ανοιχτός στην ιδέα να συγχωρήσει τον Σνόουντεν, ο οποίος ζήτησε «επιείκεια» για τον Άσαντζ παρά γι’ αυτόν.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα τηλέφωνα με Μπλίνκεν και Ισμαήλ Χανίγια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Βρέθηκαν προθανάτια και μεταθανάτια χτυπήματα

Σφοδρός επικριτής του Σλοβάκου πρωθυπουργού ο 71χρονος δράστης

Χιλιάδες Καναδοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα