ΑΘΗΝΑ
20:17
|
08.05.2024
Ο αριθμός των περιστατικών κακοποίησης παιδιών στην Ιαπωνία αυξήθηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου έως και 20% έναντι της ίδιας περιόδου πέρυσι.
People dressed in Santa Claus costumes ride their motorbikes during Xmas Toy Run parade to rev up the holiday spirit and rally against child abuse, organised by Harley Santa Club, amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Tokyo, Japan December 20, 2020. REUTERS/Issei Kato
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μοτοσικλετιστές επιβαίνοντες Harley Davidson και ντυμένοι με κοστούμια του Άγιου Βασίλη, διέσχισαν τους δρόμους του κεντρικού Τόκιο την Κυριακή για την ετήσια παρέλασή τους κατά της κακοποίησης παιδιών, και με κεντρικό σύνθημα ότι περισσότερα παιδιά ήταν ευάλωτα το 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η παρέλαση, που ακολουθείται από δωρεά παιχνιδιών σε παιδιά, είναι μέρος μιας χριστουγεννιάτικης παράδοσης παγκόσμιου χαρακτήρα. Στο Τόκιο, η εκδήλωση πραγματοποιείται από μέλη του «Harley Santa Club», που ιδρύθηκε το 2008.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, οι μοτοσικλετιστές δήλωσαν ότι η φετινή εκδήλωση σήμαινε περισσότερα, επειδή περισσότερα παιδιά ήταν ευάλωτα στην ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια του έτους και λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού.

«Ειδικά λόγω της πανδημίας του κορανοϊού φέτος, νομίζω ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης που μένουν στην αφάνεια», δήλωσε ο Τακάσι Μίνε, που ηγήθηκε της εκδήλωσης.

Ο αριθμός των περιστατικών κακοποίησης παιδιών στην Ιαπωνία αυξήθηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου έως και 20% έναντι της ίδιας περιόδου πέρυσι, καθώς περισσότερες οικογένειες πέρασαν χρόνο στο σπίτι λόγω της πανδημίας σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun.

Ο αριθμός των αναφερόμενων περιπτώσεων κακοποίησης παιδιών σημείωσε ιστορικό υψηλό τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Συνήθως αρκετές εκατοντάδες μοτοσικλετιστές συμμετέχουν στην παρέλαση, αλλά λόγω της πανδημίας περίπου 100 συμμετείχαν φέτος.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Το φοιτητικό κίνημα θα ρίξει τον Μπάιντεν;

Βραζιλία: 100 νεκροί από πλημμύρες-Αυξήθηκαν οι αγνοούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα