ΑΘΗΝΑ
05:13
|
26.04.2024
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έστειλε τις δικές του "ευχές" στο Τούρκο ομόλογό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι χθεσινές “φιλικές συμβουλές” του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τον Νίκο Δένδια στο Twitter απαντήθηκαν σήμερα, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να διατηρεί τον ενικό και τον ειρωνικό τόνο του Τούρκου ομόλογού του.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας έγραψε (στα αγγλικά):

Ευχαριστώ αγαπητέ μου φίλε Μεβλούτ. Καθώς ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, μπορεί το 2021 να είναι η χρονιά των τριών ‘Α’ (Abandon-Aspire – Abstain) για την Τουρκία:  

1. Εγκαταλείψτε τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας. Μετά από όλα όσα ζούμε τον 21ο αιώνα.  

2. Να έχετε φιλοδοξίες για να γίνετε πιο Ευρωπαίοι. Λιγότερο νεο-οθωμανοί. Αυτό θα εξυπηρετήσει καλύτερα τον τουρκικό λαό.  

3. Αποφύγετε τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες.   Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα, Μεβλούτ, που ξεχάσατε να αναφέρετε ξανά: είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για έναν εποικοδομητικό διάλογο για τη διαφορά μας, αγαπητέ μου φίλε. Ευτυχισμένο το 2021!”.

Υπενθυμίζεται ότι την άτυπη αυτή ανταλλαγή “συμβουλών” την ξείνησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γράφοντας “Αγαπητέ Νίκο, εδώ είναι μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος – σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να βλάπτετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ας είναι το 2021 η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας δίκαια, ειλικρινά και τίμια”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα