ΑΘΗΝΑ
17:09
|
23.04.2024
Μία ώρα μετά την έκρηξη εκδηλώθηκε σεισμός μεγέθους 4.4 ρίχτερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα έντονο γεωλογικό φαινόμενο συγκλόνισε τις τελευταίες ώρες το αρχιπέλαγος της Χαβάης, καθώς εξερράγη το ηφαίστειο Κιλαουέα, στη Μεγάλη Νήσο.

Σύμφωνα με το γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, η έκρηξη ξεκίνησε αργά το βράδυ της Κυριακής στον κρατήρα Χαλέμα Ούμα Ου και συνοδεύτηκε από σεισμό μεγέθους 4.4 ρίχτερ, ο οποίος εκδηλώθηκε μία ώρα μετά την έναρξη της έκρηξης, με επίκεντρο το Κιλαουέα, στην καρδιά του ηφαιστειακου πάρκου της Χαβάης.

Οι τοπικές αρχές δέχτηκαν τουλάχιστον 500 κλήσεις για βοήθεια, αλλά δεν σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές σε κτίρια και υποδομές. Πολλά προβλήματα, όμως, προκαλεί τις τελευταίες ώρες η ηφαιστειακή σκόνη που αιωρείται πάνω από τη Χαβάη.

Η προηγούμενη έκρηξη του Κιλαουέα είχε σημειωθεί το 2018 και ήταν καταστροφική: τουλάχιστον 700 σπίτια είχαν παρασυρθεί από τη λάβα, η ποσότητα της οποίας ήταν αρκετή για να γεμίσει 320.000 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Μετά από εκείνη την έκρηξη, η ηφαιστειακή λάβα συνέχισε να τρέχει επί τέσσερις μήνες, σχηματίζοντας σε κάποιες περιοχές δεξαμενές πάχους ως και 24 μέτρων.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Ο καιρός σήμερα: Λασποβροχές, σκόνη και ζέστη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα