ΑΘΗΝΑ
22:24
|
19.04.2024
Η Ιαπωνία αγοράζει πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας για να επιτύχει πιθανούς απομακρυσμένους στόχους στην Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Άμυνας στην Ιαπωνία θα λάβει επιχορήγηση ρεκόρ ύψους 5,34 τρισεκατομμυρίων γιεν (51,7 δισεκατομμύρια δολάρια) για το οικονομικό έτος που ξεκινά τον Απρίλιο.

Με τη μεγάλη πλειοψηφία του πρωθυπουργού Σούγκα στο κοινοβούλιο, η έγκριση του εν λόγω προϋπολογισμού είναι σίγουρη.

Ο Σούγκα συνεχίζει την αμφιλεγόμενη επέκταση της ιαπωνικής στρατιωτικής ισχύος που επεδίωκε και ο προκάτοχός του, Σίνζο Άμπε, θέλοντας να προσθέσει στις ιαπωνικές δυνάμεις νέα αεροπλάνα, αεροπλανοφόρα και πυραύλους με μεγαλύτερη εμβέλεια και ισχύ ενάντια σε πιθανούς εχθρούς, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής Κίνας.

Η Κίνα σχεδιάζει να αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες κατά 6,6% φέτος, που αποτελεί και την μικρότερη αύξηση σε τρεις δεκαετίες.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Ιαπωνία αγοράζει πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας και σκέφτεται να οπλίσει και να εκπαιδεύσει τον στρατό της για να επιτύχει πιθανούς απομακρυσμένους στόχους στην Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και άλλες περιοχές της Ασίας.

Το σχέδιο απόκτησης μαχητικών αεροσκαφών, αναμένεται να κοστίσει περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια και θα είναι έτοιμο τη δεκαετία του 2030. Αυτό το έργο, το οποίο θα διευθύνει η Mitsubishi Heavy Industries Ltd με τη βοήθεια της Lockheed Martin Corp, θα απορροφήσει 706 εκατομμύρια δολάρια από τον νέο προϋπολογισμό.

Η Ιαπωνία θα δαπανήσει 323 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός πυραύλου μεγάλης εμβέλειας για να υπερασπιστεί τη νοτιοδυτική αλυσίδα των νησιών της Οκινάουα.

Άλλες μεγάλες αγορές περιλαμβάνουν 628 εκατομμύρια δολάρια για έξι μαχητικά Stealth F-35, συμπεριλαμβανομένων δύο παραλλαγών βραχείας απογείωσης και κατακόρυφης προσγείωσης (STOVL) B που θα λειτουργούν από έναν μετασκευασμένο ελικοπτεροφόρο πλοίο.

Ο στρατός θα πάρει επίσης 912 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει δύο πολεμικά πλοία που μπορούν να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό από τα συμβατικά αντιτορπιλικά, μειώνοντας την πίεση σε ένα Πολεμικό Ναυτικό που αγωνίζεται να βρει νεοσύλλεκτους σε έναν γηράσκοντα πληθυσμό.

Η Ιαπωνία θέλει επίσης δύο νέα πολεμικά πλοία για να μεταφέρουν νέα υπερσύγχρονα ραντάρ αεράμυνας που έχουν τριπλάσια εμβέλεια από παλαιότερα μοντέλα. Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκτιμήσει το κόστος του σχεδίου, το οποίο αντικαθιστά ένα έργο που ακυρώθηκε τον Ιούνιο για την κατασκευή δύο σταθμών Aegis Ashore.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα