ΑΘΗΝΑ
22:09
|
26.04.2024
Βάσει των νέων διατάξεων του σωφρονιστικού κώδικα – Τι καταγγέλλει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στις φυλακές Δομοκού μεταφέρεται αιφνιδιαστικά ο καταδικασθείς της τρομοκρατικής οργάνωσης “17Ν” Δημήτρης Κουφοντίνας καθώς σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα άτομα που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία δεν δικαιούνται να εκτίουν την ποινή τους σε αγροτικές φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες άλλοι έξι βαρυποινίτες απομακρύνθηκαν αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα κάνει λόγο για εκδικητική μεταγωγή καθώς η νομοθεσία προβλέπει ότι αν γίνει επαναμεταγωγή τότε ο κρατούμενος γυρνάει πίσω στην αρχική φυλακή που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Κορυδαλλός. Επίσης η νομοθεσία προβλέπει ότι οι κρατούμενοι πηγαίνουν σε φυλακές που βρίσκονται κατά το δυνατόν πλησιέστερα στον τόπο που κατοικεί η οικογένειά τους.

Στις φυλακές Δομοκού, εκτίουν ποινές και τα καταδικασμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

“Ώρα 3.30 σήμερα,  τα στρατά του κ. Χρυσοχοΐδη,  εκτελώντας τις εντολές  της κας Νικολάου,  απήγαγαν  τον Δημ. Κουφοντίνα από την αγροτική φυλακή της Κασσαβέτειας  του Βόλου προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς  να  τον αφήσουν  να πάρει ούτε τα στοιχειώδη προσωπικά του είδη και  χωρίς να μπορεί να ενημερώσει  ούτε την οικογένεια του.   Ο Διευθυντής της φυλακής δήλωσε  ότι δεν μπορεί να παρέμβει για να εξασφαλίσει  τους αυτονόητους  όρους  της αξιοπρεπούς   μεταγωγής, καθώς   δήλωσε  απλά εκτελεστικό όργανο.  

Η  φωτογραφική   νομοθετική ρύθμιση που  κόπηκε και ράφτηκε πολλές φορές μέχρι να πετύχει  να  επιτελέσει  τον μοναδικό της στόχο, την μετακίνηση του συγκεκριμένου κρατούμενου από τις  αγροτικές   φυλακές   που δικαιωματικά  είχε μεταφερθεί από το 2018  και την  εκδικητική επιδείνωση   των συνθηκών κράτησής του,  επιτεύχθηκε.

 Η οικογένεια που κυβερνά τη χώρα, που  δεν  έπαψε   ποτέ να δηλώνει  το μίσος  της  και ο υπουργός  της ,  που  ανέλαβε τις φυλακές, αποστρεφόμενος τους κρατούμενους  και θα   αφήσει ιστορία,   νομοθετώντας  εμμονικά και φωτογραφικά μια   ειδική διάταξη  για έναν  και μόνον από αυτούς,  μπορούν να κοιμούνται  ευχαριστημένοι”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα