ΑΘΗΝΑ
07:41
|
16.04.2024
Οργισμένοι οι Αμερικανοί κατηγορούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση ότι ρίχνουν "πένες", σαν τον Εμπενίζερ Σκρουτζ στους, κουρασμένους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργισμένοι οι Αμερικανοί κατηγορούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση ότι ρίχνουν “πένες”, σαν τον Εμπενίζερ Σκρουτζ στους, κουρασμένους και οικονομικά εξαθλιωμένους από την πανδημία, πολίτες.

Τα 600 ευρώ ανά άτομο που αποφασίστηκε να δοθούν ως έκτακτη οικονομική βοήθεια στους απλούς πολίτες εν μέσω πανδημίας, πυροδότησαν τσουνάμι αντιδράσεων στα social media, με αναρτήσεις και σχόλια που κατηγορούν τόσο τους Ρεπουμπλικάνους όσο και Δημορκρατικούς ότι δίνουν “ψίχουλα”, τονίζοντας ότι το μέτρο “είναι χειρότερο από το να μην τους έδιναν τίποτε”.

Η επίμαχη συμφωνία για το οικονομικό πακέτο στήριξης ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοινώθηκε από τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ την Κυριακή το βράδυ και επιτεύχθηκε με συμβιβασμό μεταξύ Δημοκρατών και Ρεπουμπλικάνων έπειτα από σχεδόν εννέα μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων.

“Μπορούμε επιτέλους να αναφέρουμε αυτό που έπρεπε να ακούσει το έθνος μας εδώ και πολύ καιρό: έρχεται περισσότερη βοήθεια. Καθώς οι πολίτες μας συνεχίζουν να πολεμούν αυτόν τον κοροναϊό, αυτήν την περίοδο των διακοπών, δεν θα πολεμούν μόνοι τους”, δήλωσε ο ΜακΚόνελ μετά την συμφωνία.

Αν και το πλήρες κείμενο της συμφωνίας δεν έχει δημοσιευτεί, η επιταγή των 600 $ σε όσους κερδίζουν έως και 75.000 $ ετησίως έχει ήδη προκαλέσει αγανάκτηση και χείμαρρο σαρκαστικών σχολίων στο διαδίκτυο χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο “προσβλητικό” και “ντροπιαστικό” και τους νομοθέτες ότι δεν “έχουν καμία επαφή με τον λαό”.

“600 δολάρια δεν είναι αρκετά. Αυτοί οι πολιτικοί είναι χειρότεροι και από τον Εμπενίζερ Σκρουτζ. Χρειαζόμαστε 2000 δολάρια άμεση ανακούφιση μετρητών” σχολιάζουν οι χρήστες.

“Επιταγή τόνωσης 600 δολαρίων; Το Κογκρέσο έχει απογοητεύσει τους Αμερικανούς που χρειάζονταν πολύ περισσότερα… Επανάσταση κανείς;” στηλιτεύει ο ηθοποιός Kερκ Ασεβέντο.

“Μην επιστρέφεις με ΜΟΝΟ 600 $ ανά επιζών επιταγή όταν μόλις πέρασες έναν λογαριασμό χρηματοδότησης ύψους ~ 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αμυντικές δαπάνες… Είναι ντροπιαστικό να εγκαταλείπεις τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη” έγραψε στο Twitter, η Δημοκρατική εκπρόσωπος του Μίτσιγκαν Ρασίσα Τλάιμπ.

Η κατακραυγή δεν περιορίστηκε μόνο στο στρατόπεδο των φιλελευθέρων. Ορισμένοι συντηρητικοί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υποστηρίζουν τον πρόεδρο, ακόνισαν τα… βέλη τους.

“Ο πληθωρισμός είναι σχεδόν $ 0. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να λάβουν 2.000 $ το μήνα…Προχωρήστε μια φορά. Κανένας στο Κογκρέσο … δεν αγωνίστηκε για αυτό “, δήλωσε ο συντηρητικός Μάικ Γκέρνοβιτς.

“Η δυσαρέσκεια για το νομοσχέδιο έχει γίνει ένας απίθανος ενοποιητικός παράγοντας σε μια εποχή που το αμερικανικό κοινό είναι όλο και περισσότερο διχασμένο” έγραψε, διακωμωδώντας την συμφωνία, ο δημοκρατικός υποψήφιος στην 3η περιφέρεια του κογκρέσου της Φλόριντα, Άνταμ Κρίστενσεν.

Τα νέα πυροδότησαν επίσης, ένα καταιγισμό από σατιρικά- memes με “ιδιοφυείς” προτάσεις για το πως μπορείς να ξοδέψεις καλύτερα τα 600 δολάρια.

Το νομοσχέδιο, παρ’ ότι έχει ήδη συμφωνηθεί, έχει να διανύσει ακόμη πολύ δρόμο μέχρι να φτάσει στο γραφείο του Τραμπ. Η Επιτροπή Κανονισμού του Σώματος θα συγκληθεί τη Δευτέρα για να εγκρίνει τις κατευθυντήριες γραμμές του νομοσχεδίου και το Σώμα αναμένεται να αποστείλει το νομοσχέδιο στη Γερουσία αργότερα την ίδια ημέρα. Εάν εγκριθεί, τότε θα οδηγηθεί στον Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να μετατραπεί σε νόμο.

Ωστόσο, ο Τραμπ μάλλον δεν χαίρεται με την πολυπόθητη συμφωνία καθώς φέρεται να ήθελε επιταγές ύψους τουλάχιστον 1.200- 2.000 δολαρίων.

Η συμφωνία προβλέπει βοήθεια ύψους περίπου 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης έως την 1η Οκτωβρίου 2021.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα