ΑΘΗΝΑ
18:30
|
26.04.2024
Όχι πρυτάνεων στη τροπολογία- Κεραμέως, που υποχρεώνει τα επιμελητήρια να εγγράφουν αποφοίτους κολλεγίων χορηγώντας τους άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Εντονότατη ήταν η αντίδραση του Πολυτεχνείου στη τροπολογία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, που υποχρεώνει τα επιμελητήρια να εγγράφουν αποφοίτους κολλεγίων χορηγώντας τους άδεια άσκησης επαγγέλματος και αφαιρώντας τους την αρμοδιότητα να κρίνουν τις αιτήσεις.

“Καμία άδεια άσκησης επαγγέλματος είτε αρχιτέκτονα ή άλλου μηχανικού δεν μπορεί να δίνεται ανεξάρτητα από το επίσημα αναγνωρισμένο δίπλωμα που χορηγείται μετά από πενταετείς σπουδές” στηλιτεύει η ανακοίνωση της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

“Ο σχεδιασμός του χώρου και η προστασία του κτισμένου περιβάλλοντος είναι υψίστης σημασίας για τη συνολική ανάπτυξη της χώρας, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική, ώστε να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας”, τονίζουν οι Πρυτάνεις.

“Την εκπαίδευση των μηχανικών που αναλαμβάνουν το σύνθετο αυτό έργο εξασφαλίζουν πενταετείς σπουδές που ολοκληρώνονται με επίσημα αναγνωρισμένο δίπλωμα. Καμία άδεια άσκησης επαγγέλματος είτε αρχιτέκτονα ή άλλου μηχανικού δεν μπορεί να δίνεται ανεξάρτητα από το αναγνωρισμένο αυτό δίπλωμα γιατί θέτει σε αμφιβολία την ικανή και αναγκαία συνθήκη του παραγωγικού σχεδιασμού της χώρας. Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι επιβάλλεται η άμεση αναθεώρηση της πρόσφατης απόφασης για άκριτη απόδοση αδείας άσκησης επαγγέλματος σε όσους δεν κατέχουν αναγνωρισμένο δίπλωμα αρχιτέκτονα μηχανικού” καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ίδια απάντηση έδωσαν στην Ν. Κεραμέως και οι πρυτάνεις μετά τις εργασίες της τριήμερης συνόδου, που έληξε την Παρασκευή, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους στην προωθούμενη τροπολογία, βάσει της οποίας απόφοιτοι των ΙΕΚ μπορούν με κατατακτήριες εξετάσεις να εισάγονται σε ΑΕΙ.

” Αν δεν θέλετε μην τους δέχεστε”, απάντησε η υπουργός, στηρίζοντας την διάταξή της.

Εξίσου αρνητική είναι η θέση των πρυτάνεων στα σχέδια της κυβέρνησης να ιδρύσει Πανεπιστημιακή Αστυνομία υπό τις εντολές της ΕΛ.ΑΣ.

Υπάρχουν πρυτάνεις που ζητούν καλύτερη φύλαξη από καλά εκπαιδευμένα σώματα, τα οποία δεν θα αποτελούνται από αστυνομικούς και θα δίνουν αναφορά στη διοίκηση του Ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι η υπουργός απάντησε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά σε λίγα Ιδρύματα και ανάλογα με τις εποχικές ανάγκες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα