ΑΘΗΝΑ
08:56
|
20.04.2024
Είπε ψέματα στο check in ότι είναι υγιής και πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε θρίλερ μετατράπηκε η πτήση των επιβατών της United Airlines, που αναχώρησε την περασμένη Δευτέρα από το Ορλάντο της Φλόριντα με προορισμό το Λος Άντζελες, καθώς ένας από τους συνεπιβάτες τους που είχε προσβληθεί από κορονοϊό και που είπε ψέματα στο check in ότι είναι υγιής, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο πιλότος, λίγο μετά το τραγικό περιστατικό, πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στη Νέα Ορλεάνη, προκειμένου να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στον άτυχο άνδρα. Ωστόσο, ήταν πλέον αργά καθώς οι διασώστες δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Ωστόσο, το θρίλερ και η αγωνία των συνεπιβατών του συνεχίζεται, καθώς η αεροπορική εταιρεία και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι o εκλιπών ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Η σύζυγός του νεκρού φέρεται να παραδέχτηκε, κατά τη διάρκεια των προσπαθειών της διάσωσής του, ότι είχε συμπτώματα της Covid-19 εδώ και μία εβδομάδα, όπως απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να επετράπη σε έναν άνθρωπο που ήταν εμφανώς άρρωστος να πετάξει, ακόμα κι αν είπε ψέματα ότι ήταν υγιής κατά τη διαδικασία του check-in.

Συνεπιβάτες του ανέφεραν ότι παρ’ ότι ο εκλιπών έτρεμε και ίδρωνε πριν την απογείωση, δεν απομακρύνθηκε από την πτήση.

Μία ώρα περίπου μετά την απογείωση, ο άνδρας που καθόταν στη θέση 28D σταμάτησε να αναπνέει. Κάποιοι συνεπιβάτες που γνώριζαν ΚΑΡ.Π.Α. έσπευσαν να βοηθήσουν, ρισκάροντας τη ζωή τους.

“Δεν υπήρχε το λεγόμενο ‘φιλί της ζωής’. Του κάναμε μαλάξεις στο στήθος και χρησιμοποιούσαμε μια ειδική σακούλα που έχουν στα ασθενοφόρα, την οποία τοποθετείς στο στόμα του και πιέζεις για τεχνητή αναπνοή” εξήγησε, ο Τόνι Αλντάπα ένας από τους συνεπιβάτες που προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή τον άτυχο άνδρα.

“Μίλησα με τη γυναίκα του και δεν μου είπε ότι ήταν θετικός, αλλά ανέφερε ότι επρόκειτο να κάνει τεστ στο Λος Άντζελες. Πέρασα την υπόλοιπη πτήση καλυμμένος με τον ιδρώτα μου και τα ούρα αυτού του άνδρα. Αυτή τη στιγμή έχω εμφανίσει και εγώ συμπτώματα και περιμένω τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ. Κοιτάζοντας πίσω, δεν θα άλλαζα τις πράξεις μου, αλλά μπορεί να είχα παρέμβει νωρίτερα”, αποκαλύπτει σε ανάρτησή του ο Αλντάπα.

Αμέσως μετά την επείγουσα προσγείωση, το πλήρωμα απολύμανε τη θέση του εκλιπόντα και το Boeing 737-900 με χωρητικότητα 179 επιβατών, συνέχισε την πτήση του για το Λος Άντζελες.

“Την ώρα της εκτροπής της πτήσης, η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι ο εν λόγω επιβάτης υπεστη καρδιακή προσβολή, έτσι δώσαμε στους επιβάτες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με άλλη πτήση αργότερα ή να συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους”, ανέφερε σε δήλωσή της η εταιρεία.

Σε δήλωσή της στην Daily Mail, η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι έχει ενημερωθεί από το CDC πως ο άνδρας ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Πηγές: Daily Mail, TMZ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα