ΑΘΗΝΑ
04:23
|
20.05.2024
Από την 1η Ιανουάριο του 2021 θα τεθούν ξανά σε εφαρμογή οι χρεώσεις περιαγωγής (roaming) στη Βρετανία, ενημέρωσε η κυβέρνηση Τζόνσον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τον Ιανουάριο του 2021 θα τεθούν ξανά σε εφαρμογή οι χρεώσεις περιαγωγής (roaming) στη Βρετανία, στο πλαίσιο των αλλαγών που επιβάλλει η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η κυβέρνηση του Μπορις Τζόνσον ενημέρωσε τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η τρέχουσα “εγγύηση δωρεάν περιαγωγής κινητών τηλεφώνων” σε ολόκληρη την ΕΕ “θα τερματιστεί” την 1η Ιανουαρίου 2021, λόγω του Brexit.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου θα αντιμετωπίσουν υψηλότερες χρεώσεις για τη χρήση του κινητού τους όταν ταξιδεύουν σε όλη την ΕΕ, όπως επίσης και οι πολίτες της ΕΕ που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αντιμετωπίσουν υψηλότερα τέλη, εκτός εάν διατηρηθούν υπάρχουσες συμφωνίες μεταξύ των φορέων.

Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη για τις κλήσεις (σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα), τα γραπτά μηνύματα (SMS) και τις υπηρεσίες δεδομένων ισχύουν οι εγχώριες χρεώσεις, δηλ. οι ίδιες τιμές που ισχύουν για τις κλήσεις, τα μηνύματα και τα δεδομένα στο τόπο κατοικίας του κάθε συνδρομητή.

Ο ίδιος κανόνας ισχύει επίσης για τις κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα που λαμβάνει κάποιος ενώ βρίσκετε στο εξωτερικό – δεν χρεώνεται επιπλέον όταν λαμβάνετει κλήσεις ή μηνύματα κατά την περιαγωγή, ακόμη και αν το πρόσωπο που καλεί χρησιμοποιεί διαφορετικό πάροχο υπηρεσιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα