ΑΘΗΝΑ
03:05
|
25.04.2024
Πλέον ο ιός SARS-Cov-2 έχει εξαπλωθεί και στις επτά ηπείρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νέος κορονοϊός έγινε πλέον ο ιός των επτά ηπείρων μετά τον εντοπισμό των 36 πρώτων κρουσμάτων στην Ανταρκτική. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του 5ου Σώματος Στρατού της Χιλής, στον Σταθμό Μπερνάρδο Ο’ Χίγκινς καταγράφηκαν 26 κρούσματα μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού και δέκα σε πολίτες.

Και οι 36 θετικοί στον νέο κορονοϊό έχουν μεταφερθεί στην περιοχή Πούντα Αρένας της Χιλής, όπου εκτιμάται ότι νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή. Θα παραμείνουν σε αυτοαπομόνωση μέχρι την ανάρρωσή τους.

Ο χιλιανός σταθμός βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Ανταρκτικής, που ελέγχεται από τη Χιλή, προς τη Νότια Αμερική. Το στρατιωτικό προσωπικό αντικαταστάθηκε αμέσως από νέο. Σε ανακοίνωσή του ο Χιλιανός στρατός αναφέρει: “Χάρη στην έγκαιρη προληπτική δράση … ήταν δυνατό να εξεταστεί το εν λόγω προσωπικό, το οποίο, αφού υποβλήθηκε σε ιατρικό έλεγχο και εξέταση PCR … αποδείχθηκε θετικό στον Covid-19”, σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek. Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμα ότι τρία μέλη από το πλήρωμα ενός πλοίου ανεφοδιασμού ανιχνεύτηκαν θετικά στον κορονοϊό, επιστρέφοντας από αποστολή στην Ανταρκτική. 

Το δίκτυο RT News αναφέρει πως δεν είναι σαφές πότε ενημερώθηκαν οι Χιλιανοί αξιωματούχοι για έξαρση του ιού στην περιοχή, ωστόσο, εκτιμάται ότι η πρώτη ενημέρωσή τους έγινε πριν από μία εβδομάδα.

Στην Ανταρκτική εδρεύουν 70 μόνιμοι ερευνητικοί σταθμοί με προσωπικό από 29 χώρες. Για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, όλα τα ερευνητικά προγράμματα έχουν εδώ και καιρό ανασταλεί και το προσωπικό διαμένει εντός των βάσεων. Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για διάδοση του κορονοϊού σε άλλες βάσεις της Ανταρκτικής. Ο σταθμός που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα βρίσκεται στο βορειότερο σημείο της ανταρκτικής χερσονήσου και θεωρείται από τους πλέον απομονωμένους.   

Η Χιλή, κράτος που παρά τη μικρή του έκταση εκτείνεται σε τρεις ηπείρους μεταξύ των οποίων και η Ανταρκτική, είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό στον κόσμο, μετρώντας ήδη πάνω από 16.000 νεκρούς.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα