ΑΘΗΝΑ
12:50
|
25.04.2024
“Θέλω να ενθαρρύνω όλους εκείνους τους Αμερικανούς που έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, να το κάνουν”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπροστά στις κάμερες επέλεξε να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ο Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, από τους πλέον αξιοσέβαστους επιστήμονες στις ΗΠΑ, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων από το 1984 και επικεφαλής επί διακυβέρνησης Τραμπ στη μάχη κατά της νόσου Covid-19. Ο δρ. Άντονι Φάουτσι επέλεξε το εμβόλιο της Moderna.

Ο Φάουτσι έχει ήδη επιλεγεί από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως σύμβουλός του για τη νόσο Covid-19. “Είναι μια συμβολική χειρονομία για την υπόλοιπη χώρα, για να δείξω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και θέλω να ενθαρρύνω όλους εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, να το κάνουν”, είπε ο 79χρονος καθηγητής στο BBC.

Το εμβόλιο της Moderna αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, το οποίο διευθύνει ο ίδιος ο Φάουτσι από το 1984. Το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε για χρήση στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή. Ο Αμερικανός εξέφρασε την ανησυχία του για τη νέα μετάλλαξη του ιού που έχει εμφανιστεί στη νότια Αγγλία, αλλά τάχθηκε κατά της απαγόρευσης αφίξεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φάουτσι είχε ασκήσει κριτική στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εσπευσμένη έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech λέγοντας ότι δεν εξέτασαν “τόσο προσεκτικά” τα δεδομένα του εμβολίου, και ότι “έκοψαν δρόμο στον μαραθώνιο για τα εμβόλια και ξαναμπήκαν στον αγώνα όταν πλέον βρισκόταν στην τελική ευθεία”. Είχε επίσης προειδοποίησε ότι οι γρήγορες εγκρίσεις θα μπορούσαν να περιορίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στη λήψη του εμβολίου. Αλλά πολύ γρήγορα ανακάλεσε με νεότερη δήλωσή του στο BBC λέγοντας ότι εμπιστεύεται “σε μεγάλο βαθμό όσα κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο τόσο από επιστημονικής άποψης όσο και αναφορικά με τις ρυθμιστές Αρχές. Η δική μας διαδικασία χρειάζεται περισσότερο χρόνο από ό,τι στη Βρετανία. Και αυτή είναι απλώς η πραγματικότητα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα