ΑΘΗΝΑ
12:16
|
20.04.2024
Η κυβέρνηση προειδοποιεί για αυστηρούς ελέγχους και τσουχτερά πρόστιμα σε όσους κυκλοφορούν μετά τις 22:00.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με SMS θα επισκεφθούμε τους δικούς μας την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, για αυτές τις ‘εορταστικές’ μετακινήσεις θα χρησιμοποιείται ο υπάρχων κωδικός 6.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, Στέλιος Πέτσας επανέλαβε τα περί προσοχής και τομικής ευθύνης και συνέστησε να περιοριστούμε στον στενό οικογενειακό μας κύκλο: “Ας μείνουμε με τους ανθρώπους που κάνουμε παρέα αυτό το χρονικό διάστημα είτε της γειτονιάς μας είτε τα πολύ στενά συγγενικά μας πρόσωπα. Αυτό είναι το βασικό στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι”.

Σε ερωτήση για τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται στο ταξί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε “στους ειδικούς”, οι οποίοι “θεωρούν ότι λόγω της κοντινής απόστασης θα πρέπει να είναι λιγότερα τα άτομα στα μέσα μεταφοράς ή στο ταξί”.

Η κ. Πέτσας υπενθύμισε στο γνωστό “αυστηρό” ύφος της κυβέρνησης ότι ειδικά τις μέρες των γιορτών, οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και τα πρόστιμα τσουχτερά: “Μιλάμε για πιο σκληρά μέτρα ως προς την εφαρμογή, δηλαδή σε ό,τι αφορά στους ελέγχους. Για παράδειγμα όποιος κυκλοφορεί την παραμονή των Χριστουγέννων μετά τις 22:00 το βράδυ θα πρέπει να ξέρει πως η Αστυνομία θα τον σταματήσει και θα τον ελέγξει. Υπάρχουν κάποιες μικρές περιπτώσεις εξαιρέσεων, δήλαδή ανθρώπων, που δουλεύουν εκείνο το βράδυ, ειδάλλως το πρόστιμο θα είναι πολύ βαρύ”.

Κατά τ’ άλλα, ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε πως τα γενικά μέτρα θα ισχύσουν έως τις 7 Ιανουαρίου, χωρίς βέβαια, να εκτιμήσει τι θα συμβεί από εκεί και πέρα: “Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ακολουθούμε τα γενικά μέτρα, που έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να πέσει το ιικό φορτίο σε όλη την επικράτεια και μετά τις 7 Ιανουαρίου ελπίζουμε να είμαστε σε μία φάση, που να μπορούμε σιγά σιγά να απελευθερώσουμε κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Μέχρι τότε θα δούμε”.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι ο πήχης έχει πέσει πολύ χαμηλά και ότι σε πρώτη φάση θα δεχτούν το εμβόλιο πολύ λιγότεροι απ’ όσοι είχαν ανακοινωθεί αρχικά: “Ο αριθμός 1.235.000 δόσεις εμβολίου έως το τέλος Μαρτίου είναι πράγματι πολύ μικρός. Δεν είναι αυτός που θα θέλαμε, αλλά είναι οι δόσεις εμβολίων που θα είναι σίγουρα διαθέσιμα”. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει ότι θα έχει στη διάθεσή της 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέχρι το τέλος Ιουνίου, ποσότητα αρκετή για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού. Τις τελευταίες ώρες, η συζήτηση γίνεται για μόλις 9.000 εμβολιασμούς στην πρώτη φάση του προγράμματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα