ΑΘΗΝΑ
22:49
|
19.05.2024
Τα χρήματα θα διατεθούν για τη σχολική εκπαίδευση 1,5 εκατομμυρίων παιδιών και τη στελέχωση κλινικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε χθες (Δευτέρα 21/12) ότι θα χορηγήσει περίπου 57 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια στο Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).  

Το UNRWA αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από το 2018, όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να διακόψουν τη χρηατοδότησή του. Πλέον, όμως, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών, η καναδική ενίσχυση θα επιτρέψει στο Γραφείο “να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των ευάλωτων Παλαιστινίων προσφύγων στους πέντε τομείς όπου ενεργεί” (στα παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ιορδανία).

Η καναδική χρηματοδότηση θα επιτρέψει σε ενάμισι εκατομμύριο αγόρια και κορίτσια να έχουν ποιοτική σχολική εκπαίδευση και θα συμβάλει επίσης στη λειτουργία 140 κλινικών που προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ενώ μέρος του ποσού θα διατεθεί για τον επισιτισμό και τη στέγαση των φτωχότερων προσφύγων.

“Οι ανάγκες των Παλαιστινίων προσφύγων δεν χωράνε αμφισβήτηση, ειδικά αυτήν την περίοδο της παγκόσμιας πανδημίας: είναι αντιμέτωποι με αυξημένα επίπεδα φτώχειας, διατροφικής ανασφάλειας και ανεργίας”, σημείωσε η Καρίνα Γκουλντ, υφυπουργός της κυβέρνηση του Καναδά για τη Διεθνή Ανάπτυξη. Η κυβέρνηση των φιλελεύθερων υπό τον Τζάστιν Τριντό ξανάρχισε το 2016 να χορηγεί χρηματοδότηση στο UNRWA, αναιρώντας την απόφαση να ανασταλεί που είχε πάρει τέσσερα χρόνια νωρίτερα η κυβέρνηση του συντηρητικού πρώην πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ, στενού συμμάχου της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Από το 2016 ως το 2019, ο Καναδάς διέθεσε συνολικά 110 εκατ. καναδικά δολάρια (70 εκατ. ευρώ) για να υποστηρίξει την υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ, ενώ τον Απρίλιο χορήγησε στο Γραφείο έκτακτη χρηματοδότηση 1,5 εκατ. καναδικών δολαρίων για να τη βοηθήσει να προετοιμαστεί για την αντίδρασή του στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα