ΑΘΗΝΑ
22:53
|
25.04.2024
Πώς η τηλεκπαίδευση έβαλε σε πειρασμούς τους αρίστους της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες δόκιμοι της στρατιωτικής ακαδημίας “Ουέστ Πόιντ” των Ηνωμένων Πολιτειών “πιάστηκαν” να αντιγράφουν σε εξετάσεις και σύμφωνα με το BBC το σκάνδαλο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της σχολής εδώ και δεκαετίες.

Περισσότεροι από 70 ευέλπιδες της “Ουέστ Πόιντ” καταπάτησαν τον κώδικα τιμής της σχολής σε διαγώνισμα μαθηματικών κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσής τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι περισσότεροι, κατόπιν εορτής, παραδέχθηκαν ότι αντέγραψαν στο τεστ των μαθηματικών του περασμένου Μαΐου. Οι εκπαιδευτές υποψιάστηκαν τι συνέβη παρατηρώντας τις ίδιες παρατυπίες κατά τη διόρθωση των γραπτών. Οι 72 από τους δόκιμους που ενέδωσαν στον πειρασμό της αντιγραφής ήταν πρωτοετείς ενώ μόλις ένας ήταν δευτεροετής. Οι 52 που ομολόγησαν εστάλησαν σε εξάμηνο πρόγραμμα αποκατάστασης και για τα υπόλοιπα χρόνια φοίτησής τους θα βρίσκονται υπό καθεστώς επιτήρησης σύμφωνα με αναφορές σε δημοσίευματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Κάποιοι τη γλίτωσαν λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων ή γιατί εγκατέλειψαν την “Ουέστ Πόιντ”. Κάποιοι άλλοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις σε επιτροπή που απαρτίζεται από ευέλπιδες, η οποία και θα κρίνει εάν απλά οι συνάδελφοί τους θα τιμωρηθούν ή θα αποβληθούν από τη σχολή.

Ο όρκος που καταπάτησαν είναι σμιλεμένος σε πέτρα στη σχολή και λέει ρητά: “Ένας εύελπις δεν ψεύδεται, δεν εξαπατά, δεν κλέβει ούτε θα ανεχτεί αυτούς που το κάνουν”. “Ο κώδικας τιμής στη σχολή του Ουέστ Πόιντ, είναι ισχυρός και λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί», δήλωσε ο διευθυντής της Ακαδημίας, ο στρατηγός Ντάριλ Γουίλιαμς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press το προηγούμενο παρόμοιο σκάνδαλο στη Ουέστ Πόιντ συνέβη το 1976, όταν 153 ευέλπιδες αντέγραψαν σε μάθημα της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων.

Από την εν λόγω στρατιωτική ακαδημία των ΗΠΑ έχουν αποφοιτήσει μεγάλα ονόματα της αμερικανικής στρατιωτικής μηχανής, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αντιπάλων του Εμφυλίου, Οδυσσέα Σ. Γραντ των Βορείων και ο Ρόμπερτ Έντουαρντ Λι των Νοτίων, αλλά και οι διοικητές Ντάγκλας ΜακΆρθρουρ  και Ντουάιτ Αϊζενχάουερ του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα