ΑΘΗΝΑ
16:13
|
20.04.2024
Ένας στους οκτώ Αμερικανούς δεν είχε τον περασμένο Νοέμβρη συχνά ή μερικές φορές αρκετή τροφή στο καθημερινό τραπέζι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δραματική αύξηση της ζήτησης των Αμερικανών σε βοήθεια από τις Τράπεζες Τροφίμων λόγω αύξησης της φτώχειας και της ανεργίας που προκαλούν οι βαριές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στην αμερικανική οικονομία διαπιστώνει σημερινό ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου BBC.

Το δίκτυο, επικαλούμενο τα νεότερα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία των ΗΠΑ επισημαίνει ότι ένας στους οκτώ Αμερικανούς δεν είχε τον περασμένο Νοέμβρη συχνά ή μερικές φορές αρκετή τροφή στο καθημερινό τραπέζι. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως πριν την πανδημία, οι περισσότεροι πελάτες των Τραπεζών Τροφίμων ήταν ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι ημιαπασχόλησης ή άνεργοι. Σήμερα, συμπεριλαμβάνονται και οι υπάλληλοι υπηρεσιών και τομέων της οικονομίας που ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως ο χώρος του τουρισμού και της εστίασης…

Long lines at food banks across U.S. | Reuters.com

Περίπου 26.000.000 ενήλικες (12% επί του συνολικού αριθμού ενηλίκων στις ΗΠΑ) δήλωσαν πως στην οικογένειά τους αντιμετώπισαν πρόβλημα λόγω έλλειψης βασικών τροφίμων.

Σε γενικές γραμμές καταγράφεται διπλασιασμός της επισιτιστικής ανασφάλειας από το 2019. Διαπιστώνεται δε πως οι ελλείψεις τροφίμων στις ΗΠΑ σε εκατομμύρια νοικοκυριά είναι οι μεγαλύτερες από το 1998, οπότε άρχισαν να συλλέγονται τα σχετικά στοιχεία.

Food Banks Are Overrun, as Coronavirus Surges Demand - The New York Times

Το βρετανικό δίκτυο παρατηρεί πως μολονότι η φτώχεια (στην πλουσιότερη καπιταλιστική δύναμη παγκοσμίως…) δεν είναι νέο φαινόμενο, εντούτοις φέτος διαπιστώνεται σημαντική αύξηση σε εθνικό επίπεδο.

«Η επισιτιστική ανασφάλεια, μη εξαιρουμένων των πλουσιότερων περιοχών, έχει γίνει το πλέον διαδεδομένο ζήτημα σε εθνικό επίπεδο» επισημαίνει το ρεπορτάζ, τονίζοντας πως η κατάσταση για πολλά νοικοκυριά ανέργων ή εργαζομένων με αναστολή σύμβασης εργασίας έχει επιδεινωθεί δραματικά και για τα παιδιά και εφήβους της οικογένειας. Ο λόγος; Με το που έκλεισαν τα σχολεία, εκατομμύρια φτωχοί μαθητές σταμάτησαν να έχουν πρόσβαση στην καθημερινή δωρεάν σίτιση που είχαν εξασφαλίσει με τα σχολικά γεύματα…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα