ΑΘΗΝΑ
05:52
|
01.12.2023
Η απάντηση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στις καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον προσφυτγικό καταυλισμό της Λέσβου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σχολίασαν με ανακοίνωσή τους τις πληροφορίες για την ύπαρξη “αρουραίων που δαγκώνουν μωρά” στον νέο προσφυγικό καταυλισμό στον Καρά Τεπέ της Λέσβου, χαρακτηρίζοντάς τις “ανακριβείς αλλά όχι παντελώς ανυπόστατες”.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους οι ΓΧΣ αναφέρουν πως “σύμφωνα με τις ιατρικές μας ομάδες, αρουραίοι, σκορπιοί και φίδια δαγκώνουν παιδιά και ενήλικες – όχι στη Λέσβο – αλλά στο άλλο απάνθρωπο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο Βαθύ, στη Σάμο”.

Όπως διευκρινίζεται, δεν υπάρχουν πληροφορίες για παρόμοια περιστατικά στη Λέσβο, ενώ στην ανακόινωση τονίζεται ότι “οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν έχουν δηλώσει ποτέ κάτι τέτοιο δημοσίως. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι συνθήκες στη Λέσβο είναι αποδεκτές, καθώς και στον νέο καταυλισμό, οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να ζήσουν σε σκηνές μέσα στο χειμώνα χωρίς επαρκή ασφάλεια ή προστασία”.     

“Αντί να διορθώνει την ανακρίβεια αυτών των πληροφοριών για τη Λέσβο, το Υπουργείο Μετανάστευσης θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αλλαγή της απάνθρωπης πραγματικότητας που βιώνουν άντρες, γυναίκες και παιδιά που ζουν στους δύο καταυλισμούς και θα πρέπει να φροντίσει για την άμεση μεταφορά αυτών των ανθρώπων σε ασφαλές μέρος”, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ξεκίνησε η απελευθέρωση ομήρων-Νέα παράταση της ανακωχής

Σίγησε η φωνή των The Pogues, Σέιν ΜακΓκόουαν

Λέσβος: Παραίτηση διευθυντή ΕΠΑΛ- Έλειπαν 80 από τους 120 μαθητές

Δύο δρόμοι μπροστά στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα