ΑΘΗΝΑ
10:12
|
18.04.2021
Παρακολουθήστε μαζί μας διαδικτυακή εκδήλωση ζωντανά στις 19.30 για τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ πίσω από το τείχος!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βαριά σκιά της πανδημίας που έχει ερημώσει την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ αλλά και η συνέχιση της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη, που έχει σκληρύνει υπό την ενθάρρυνση των ΗΠΑ και της ΕΕ,  σκοτεινιάζει φέτος το φόντο των φετινών Χριστουγέννων στην Βηθλεέμ.

Ωστόσο, η ελπίδα και η διάθεση αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον και μία ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη παραμένει ζωντανή σε πείσμα των χαλεπών καιρών.

Η πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα πραγματοποιεί απόψε εκδήλωση διαδικτυακά για τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ πίσω από το τείχος.

Χριστουγεννιάτικα μηνύματα θα παρουσιάσουν ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Δρ. Μοχάμεντ Σταγιέχ, ο Πρόεδρος της Ανώτερης Προεδρικής Επιτροπής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων, Δρ. Ράμζι Χούρι, ο Δήμαρχος της Βηθλεέμ Άντον Σάλμαν, ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι.

Θα προβληθεί στη συνέχεια μία ταινία μικρού μήκους για τα Χριστούγεννα στην Παλαιστίνη υπό ισραηλινή κατοχή αλλά και μουσική και μηνύματα από Έλληνες και Παλαιστίνιους μουσικούς, όπως η Σοφία Μαυρογινίδου, η Εύα Φάμπα, ο Γιακούμπ Σαχίν και οι Αδελφοί Σακχνίνι.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά από εδώ, ενεργοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Σε μήνυμά του ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα επισημαίνει τα ακόλουθα:

Αγαπητοί φίλοι,

Τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ πίσω από το τείχος, η ψηφιακή διαδικτυακή εκδήλωση που επιλέξαμε να μοιραστούμε μαζί σας απόψε, είναι μια ευκαιρία να στείλουμε τις χριστουγεννιάτικες ευχές και το μήνυμα από την Παλαιστίνη στους φίλους μας στην Ελλάδα με τους οποίους εμείς και ο κόσμος γιορτάζουμε αυτό το γεγονός υπό το φως των περίπλοκων πολιτικών, οικονομικών και υγειονομικών  παγκόσμιων συνθηκών λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας Covid 19, ελπίζοντας ότι η ανθρωπότητα θα ενωθεί ενάντια σε αυτές τις προκλήσεις, ώστε το επόμενο έτος 2021 να είναι πιο όμορφο, πιο σταθερό και πιο φωτεινό με  ελευθερία, ισότητα, ειρήνη και ασφάλεια για όλη την ανθρωπότητα.

Marwan E. Toubassi

Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Κάιρο ο Ν. Δένδιας

Σε δραματική κατάσταση η Ινδία λόγω έξαρσης της πανδημίας

Στιγμές μιας όχι και τόσο γνωστής Επανάστασης, εκείνης του 1821 (μέρος δεύτερο)

Πυρκαγιά σε Μεταξουργείο και Ν. Ερυθραία με έναν νεκρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα