ΑΘΗΝΑ
07:51
|
24.04.2024
Έντονες αντιπαραθέσεις πυροδοτεί η κατάθεση αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που προτείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονες αντιπαραθέσεις έχει πυροδοτήσει η κατάθεση αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου στο γαλλικό κοινοβούλιο το οποίο προτείνει, μεταξύ άλλων, να απαγορεύεται η χρήση της δημόσιας συγκοινωνίας σε πολίτες που θα αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.


Το νομοσχέδιο που φαίνεται ότι μεθοδεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, μέσω της απόκτησης “πράσινου διαβατηρίου”, προτείνει την απογόρευση πρόσβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε τοποθεσίες αλλά και σε διάφορες δραστηριότητες σε όλους όσοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έλαβαν “προληπτική θεραπεία” έναντι του Covid-19 , συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου και τεστ αρνητικότητας στον ιό.

Το προσχέδιο του νομοσχεδίου καταδικάστηκε σκληρά ακόμη και από μέλη της ακροδεξιάς, με την Μαρί Λεπέν να το χαρακτηρίζει “ολοκηρωτικό” και άλλα μέλη του RN να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει “δικτατορία στην υγεία”.

Το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών (LR) καταδίκασε επίσης το νομοσχέδιο, με τον Γκιγιόμ Πελτιέ να τονίζει ότι “είναι αδιανόητο” οι αξιωματούχοι να έχουν τη δύναμη να αναστέλλουν τις δημοκρατικές ελευθερίες χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε για ψηφοφορία καθώς η κυβέρνηση Μακρόν ετοιμάζεται να ξεκινήσει την προσπάθεια μαζικού εμβολιασμού την ερχόμενη Κυριακή και καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Γάλλοι πολίτες παραμένουν βαθιά σκεπτικοί απέναντι στο εμβόλιο.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι πάνω από το 50% των ερωτηθέντων δεν έχουν καμία πρόθεση να εμβολιαστούν, γεγονός που απειλεί τον στόχο την κυβέρνησης να εμβολιάσει περί τα 15 εκατομμύρια άτομα έως τον Ιούνιο.


Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο αντικατοπτρίζουν μια πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στη Βραζιλία, η οποία προετοίμασε το έδαφος για παρόμοιους περιορισμούς σε εκείνους που αρνούνται το εμβόλιο.

Κρίνοντας ότι θα ήταν αντισυνταγματικό να απαιτηθεί από τους πολίτες να εμβολιαστούν, το δικαστήριο αποφάσισε τελικά ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν “κυρώσεις” στους μη εμβολιασμένους, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης προσβασής τους σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαίρ Μπολσονάρο, ο οποίος αντιτάχθηκε στην απόφαση, αντιπρότεινε ότι θα προτιμούσε οι πολίτες να βρίσκονται σε “κατ ‘οίκον περιορισμό”.

Το Ισραήλ έχει επίσης δηλώσει ότι θα εισαγάγει ένα σύστημα “πράσινου διαβατηρίου”,  σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα λαμβάνουν μία πιστοποίηση μετά τον εμβολιασμό τους, που θα τους  απαλλάσσει από περιορισμούς λόγω της πανδημίας. 


 Ωστόσο, όλη αυτή η πλάγια μεθόδευση του υποχρεωτικού εμβολιασμού δημιουργεί συζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο με διάφορες ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα να προειδοποιούν ότι  τα “πράσινα διαβατήρια”  θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός παγκόσμιου εγγράφου ταυτοποίησης που θα χρησιμοποιείται και θα καθορίζει κάθε βήμα της ζωής μας.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα