ΑΘΗΝΑ
10:51
|
18.05.2024
Ο δράστης που είχε διαφύγει εντοπίστηκε από τις αρχές νεκρός. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η αιτία του θανάτου του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις χωροφύλακες σκοτώθηκαν κι ένας τέταρτος τραυματίστηκε στην κεντρική Γαλλία, όταν άνοιξε πυρ εναντίον τους άνδρας που κακοποιούσε και κρατούσε όμηρο τη σύζυγό του αργά τη νύχτα της Τρίτης (22/12), δήλωσε η εθνική αστυνομία.

Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν να μεταβούν σε οικία σε απομονωμένη περιοχή στη γαλλική ύπαιθρο, για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και έγιναν στόχος πυρών καθώς προσπαθούσαν να διασώσουν τη σύζυγο του άνδρα, η οποία είχε βρει καταφύγιο στην οροφή κατοικίας κοντά στο χωριό Σεν Ζιστ, στην περιφέρεια Κλερμόν-Φεράν, σύμφωνα με το LCI.

Ο δήμαρχος του Σεντ- Ζιστ, Φρανσουά Σοτάρ, δήλωσε ότι το περιστατικό φαίνεται ότι ξεκίνησε με μια οικογενειακή διαμάχη και ότι οι μονάδες χωροφυλακής στάλθηκαν στο σημείο για να εκκενώσουν και να ασφαλίσουν την περιοχή.

Ο δράστης αφού πυρπόλησε το σπίτι του, άνοιξε ξανά πυρ εναντίον στελεχών της χωροφυλακής που βρίσκονταν γύρω από το οίκημα, τραυματίζοντας θανάσιμα άλλα δύο στελέχη, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, η εισαγγελία της περιφέρειας Κλερμόν-Φεράν, η οποία διευκρίνισε ότι η γυναίκα διασώθηκε και είναι ασφαλής.

“Τουλάχιστον 7 μέλη της GIGN (σ.σ. μονάδα των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής χωροφυλακής) βρίσκονται επιτόπου. Λαμβάνονται οι μεγαλύτερες δυνατές προφυλάξεις δοθέντος του πόσο επικίνδυνος είναι ο άνθρωπος αυτός”, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο δράστης που ήταν γνωστός στις αρχές καθώς είχαν υπάρξει στο παρελθόν συμβάντα ενδοοικογενειακής βίας με αφορμή την επιμέλεια παιδιού του ζευγαριού, τράπηκε σε φυγή.

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ο 48χρονος δράστης εντοπίστηκε από τις αρχές, νεκρός, ενώ προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία του θανάτου του.

Πηγές: RT, The Gurdian, AFP, France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα