ΑΘΗΝΑ
11:00
|
16.04.2024
Η γαλλική κυβέρνηση ενέκρινε τις fast track διαδικασίες για την έκδοση υπηκοότητας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσους πολέμησαν την Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες μετανάστες που βρέθηκαν στη Γαλλία κι εργάστηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά του κορονοϊού επιβραβεύτηκαν από το γαλλικό κράτος με την έκδοση υπηκοόητας.

Το υπουργείο Εσωτερικών προσκάλεσε όλους τους μετανάστες που συνέδραμαν στον αγώνα για τη διαχείριση της πανδημίας να υποβάλουν αίτηση για την έκδοση επίσημων πιστοποιητικών ιθαγένειας με συνοπτικές διαδικασίες και ήδη περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν ήδη λάβει τη γαλλική υπηκοότητα ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο για την απόκτησή της.

Οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες στον τομέα της Υγείας, εργαζόμενοι σε συνεργεία καθαρισμού και υπάλληλοι σούπερ μάρκετ – άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και εκτέθηκαν στον ιό.

Η Γαλλία συγκαταλέγεται στη δεκάδα των χωρών με τις περισσότερες μολύνσεις, με περισσότερα από 2.5 καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού μέχρι σήμερα και σχεδόν 62.000 θανάτους.

Οι fast track διαδικασίες για την έκδοση υπηκοότητας ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβρη και μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Εσωτερικών 2.890 αιτήσεις.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Μαλέρν Σιάπα: “Οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, οι καθαρίστριες, αυτοί που φρόντισαν ηλικιωμένους και παιδιά, απέδειξαν την αφοσίωσή τους στο γαλλικό έθνος και τώρα είναι σειρά της γαλλικής Δημοκρατίας να τους ανταμείψει γι’ αυτήν την αφοσίωση”.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την απόκτηση της γαλλικής υπηκοότητας απαιτούνται τουλάχιστον πέντε χρόνια εργασίας με σταθερό εισόδημα στη χώρα, καθώς και αποδείξεις ότι ο αιτών έχει ήδη ενταχθεί ομαλά στη γαλλική κοινωνία.

Για τους εργαζομένους στην πρώτη γραμμή κατά της Covid-19, η κυβέρνηση μείωσε το προαπαιτούμενο διάστημα διαμονής και εργασίας στη χώρα στα δύο έτη.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2017, στη Γαλλία ζουν 6.4 εκατομμύρια μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από πρώην αποικίες της βόρειας και δυτικής Αφρικής. Ο αριθμός των μεταναστών που παίρνουν τη γαλλική υπηκοότητα μειώνεται κάθε χρόνο, με την κυβέρνηση να εγκρίνει το 2019 10% λιγότερες αιτήσεις σε σχέση με το 2018.

Με πληροφορίες από BBC.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα