ΑΘΗΝΑ
02:08
|
18.04.2024
Θυμίζει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι είτε οδηγούνται στην ανεργία, είτε βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και ζουν από τα κρατικά επιδόματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάσχεση των διακοπών ρεύματος σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν αυξημένα οικονομικά προβλήματα λόγω της ανεργίας και της φτώχειας που προκαλούν οι δυσμενείς επιπτώσεις από τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ο δήμαρχος εξηγεί πως ότι η υπουργική απόφαση για επανασύνδεση του ρεύματος σε κοινωνικά ευάλωτα νοικοκυριά, αφήνει εκτός ρύθμισης χιλιάδες οικογένειες, καθώς ευνοεί μόνο αυτές, των οποίων το ρεύμα κόπηκε από την 1η Μαΐου και μετά.

ΔΕΗ Δήμαρχος Πατρέων: Υπουργέ μην κόβετε το ρεύμα των φτωχών | Flash.gr

Ειδικότερα, η επιστολή του δημάρχου αναφέρει τα ακόλουθα:

Κύριε Υπουργέ,

Στην πόλη μας, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν αρχίσει και συσσωρεύονται τα προβλήματα στα λαϊκά νοικοκυριά, οι οικονομικές επιπτώσεις, λόγω του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι είτε οδηγούνται στην ανεργία, είτε βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και στηρίζουν από τα επιδόματα που δίνει η Κυβέρνηση τον εαυτό τους και την οικογένειά τους.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης –που προστίθεται στα προβλήματα που ήδη βίωναν πολλές οικογένειες-, σε πολλά σπίτια έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι οφειλές που είναι αδύνατο να εξοφληθούν, είτε από ενοίκια, είτε από λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Ελεύθεροι οι εργάτες από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι

Ρωσία: Αύξηση της καταστολής μετά το μακελειό στο Crocus City Hall;

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα