ΑΘΗΝΑ
13:52
|
19.04.2024
Φαρμακοποιός στο Ισραήλ έλαβε τετραπλή δόση από λάθος του νοσηλευτή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φαρμακοποιός στο Ισραήλ έλαβε από λάθος τετραπλή δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού και εισήχθη προληπτικά σε νοσοκομείο για παρακολούθηση. Πάντως μέχρι στιγμής ο φαρμακοποιός παρουσιάζει ελάχιστες και όχι ιδιαίτερα ανησυχητικές παρενέργειες από την υπερβολική δόση του εμβολίου.

Ο Ουντάι Αζίζι δήλωσε στους “Τάιμς του Ισραήλ” (Times of Israel) ότι αισθάνεται καλά μετά την τετραπλή δόση του εμβολίου για την οποία ευθύνεται ένας νοσηλευτής, ο οποίος δεν ενημερώθηκε ή δεν φρόντισε να μάθει ότι κάθε φιαλίδιο του εμβολίου των Pfizer/BioNTech περιέχει αρκετές δόσεις – συνήθως πέντε, αλλά μερικές φορές ακόμη περισσότερες.

Ο φαρμακοποιός διευκρίνισε ότι αισθάνεται μόνο τοπικό πόνο και κάποια ερυθρότητα στο σημείο της ένεσης. Το γεγονός ότι ο κύριος Αζίζι έλαβε με τη μία τετραπλή δόση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει σε τρεις εβδομάδες να λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Δήλωσε μάλιστα στο “Κανάλι 12” του Ισραήλ πως δεν θα είχε πρόβλημα να λάβει άλλη μια τετραπλή δόση. “Ας είμαστε αισιόδοξοι με το εμβόλιο, με την όλη κατάσταση και ένα ίσως καλύτερο έτος το 2021”, δήλωσε ο φαρμακοποιός.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εμβολιάσθηκε στις 19 Δεκεμβρίου εκκινώντας την εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα του και δηλώνοντας ότι θέλει να δώσει το παράδειγμα στον πληθυσμό του Ισραήλ (9 εκατομμύρια κάτοικοι) όπου έχουν καταγραφεί 370.000 κρούσματα και 3.057 θάνατοι από την Covid-19. Το Ισραήλ έχει παραγγείλει συνολικά 14 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Η εκστρατεία εμβολιασμού στο Ισραήλ θα ξεκινήσει από το υγειονομικό προσωπικό και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ωστόσο, η έναρξη της επιχείρησης εμβολιασμού δεν συνοδεύεται προς τον παρόν από χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το τέλος της πολιτικής των «πράσινων» χωρών, από όπου προερχόμενοι οι ταξιδιώτες δεν είχαν υποχρέωση καραντίνας. Από τις 20 Δεκεμβρίου, όλοι όσοι εισέρχονται στο Ισραήλ θα πρέπει να τίθενται σε απομόνωση δύο εβδομάδων.

Πηγή: Times of Israel, RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα