ΑΘΗΝΑ
09:27
|
26.04.2024
Σε πρώτη φάση προβλέπεται να εμβολιαστούν από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο, περίπου 9.000.000 άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πρώτες παρτίδες εμβολίων της κινέζικης φαρμακοβιομηχανίας Sinovac αναμένονται την Δευτέρα το πρωί (με καθυστέρηση 13 ημερών από τον αρχικό προγραμματισμό) στην Τουρκία ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας της γειτονικής χώρας.

Στο σχεδιασμό του υπουργείου υπάρχει πρόβλεψη για την αρχική παραλαβή τουλάχιστον 3.000.000 δόσεων εμβολίων CoronaVac.

Αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου Υγείας ανέφεραν πως η συμφωνία που έχει υπογράψει η Τουρκία με την κινέζικη βιομηχανία αφορά την παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίου που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Δεν είναι ωστόσο η μοναδική φαρμακοβιομηχανία που έχει κλείσει συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση. Είναι και οι εταιρίες Pfizer BioNTeck που αναμένεται να υπογράψουν σχετική συμφωνία ίσως και αύριο, Παρασκευή.

Σε πρώτη φάση προβλέπεται να εμβολιαστούν από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο, περίπου 9.000.000 άτομα με προτεραιότητα σε ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό και ευπαθείς ομάδες.

Τούρκοι αξιωματούχοι εξήραν την αποτελεσματικότητα του κινέζικου εμβολίου τονίζοντας πως είναι αποτελεσματικό κατά 91,25% και πως δεν έχουν αναφερθεί κατά τις κλινικές δοκιμές σοβαρές παρενέργειες, πλην μίας περίπτωσης σοβαρής αλλεργίας.

Η εταιρία  Sinovac  έχει υπογράψει συμφωνίες για παράδοση εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού Covid-19 με τις κυβερνήσεις της Ινδονησίας, της Βραζιλίας, της Χιλής και της Σιγκαπούρης. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την πώληση εμβολίων σε Φιλιππίνες και Μαλαισία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα