ΑΘΗΝΑ
10:08
|
25.01.2021
Σε πρώτη φάση προβλέπεται να εμβολιαστούν από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο, περίπου 9.000.000 άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πρώτες παρτίδες εμβολίων της κινέζικης φαρμακοβιομηχανίας Sinovac αναμένονται την Δευτέρα το πρωί (με καθυστέρηση 13 ημερών από τον αρχικό προγραμματισμό) στην Τουρκία ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας της γειτονικής χώρας.

Στο σχεδιασμό του υπουργείου υπάρχει πρόβλεψη για την αρχική παραλαβή τουλάχιστον 3.000.000 δόσεων εμβολίων CoronaVac.

Αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου Υγείας ανέφεραν πως η συμφωνία που έχει υπογράψει η Τουρκία με την κινέζικη βιομηχανία αφορά την παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίου που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Δεν είναι ωστόσο η μοναδική φαρμακοβιομηχανία που έχει κλείσει συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση. Είναι και οι εταιρίες Pfizer BioNTeck που αναμένεται να υπογράψουν σχετική συμφωνία ίσως και αύριο, Παρασκευή.

Σε πρώτη φάση προβλέπεται να εμβολιαστούν από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο, περίπου 9.000.000 άτομα με προτεραιότητα σε ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό και ευπαθείς ομάδες.

Τούρκοι αξιωματούχοι εξήραν την αποτελεσματικότητα του κινέζικου εμβολίου τονίζοντας πως είναι αποτελεσματικό κατά 91,25% και πως δεν έχουν αναφερθεί κατά τις κλινικές δοκιμές σοβαρές παρενέργειες, πλην μίας περίπτωσης σοβαρής αλλεργίας.

Η εταιρία  Sinovac  έχει υπογράψει συμφωνίες για παράδοση εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού Covid-19 με τις κυβερνήσεις της Ινδονησίας, της Βραζιλίας, της Χιλής και της Σιγκαπούρης. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την πώληση εμβολίων σε Φιλιππίνες και Μαλαισία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλιφόρνια: Νεκρός λίγες ώρες μετά από εμβολιασμό – Κατεπείγουσα έρευνα σε εξέλιξη

Κορονοϊός: Εμβολιάζονται στο Ισραήλ οι ηλικίες από 16 έως 18 ετών

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος του Μεξικού

Ανοικτά σχολεία και όχι τηλεδιδασκαλία: Πλαταίνει το κίνημα καταλήψεων λυκείων στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα