ΑΘΗΝΑ
07:32
|
23.04.2024

Οι μισοί Ρώσοι πιστεύουν ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, είτε δεν δηλητηριάσθηκε, όπως ο ίδιος και οι δυτικές κυβερνήσεις πιστεύουν, είτε η δηλητηρίαση […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μισοί Ρώσοι πιστεύουν ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, είτε δεν δηλητηριάσθηκε, όπως ο ίδιος και οι δυτικές κυβερνήσεις πιστεύουν, είτε η δηλητηρίαση του ήταν έργο των δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

Αυτό τουλάχιστον καταγράφει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Levada-Centr.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι μόνο το 15% των Ρώσων πιστεύουν ότι αυτό που συνέβη στον Ναβάλνι ήταν μια προσπάθεια των αρχών να εξοντώσουν τον πολιτικό τους αντίπαλο.

Αντίθετα το 30% πιστεύει ότι η «δηλητηρίαση» του Ναβάλνι ήταν σκηνοθετημένη και το 19% πιστεύει ότι ήταν μια προβοκάτσια την οποία ενορχήστρωσαν οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες

Η ίδια δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.617 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω, δείχνει ότι το 7% θεωρεί ότι αυτό που συνέβη ήταν μια πράξη εκδίκησης από κάποιον τον οποίον είχε στοχεύσει σε μια από τις έρευνες κατά της διαφθοράς.

Η δημοσκόπηση, δείχνει πόσο δύσκολο εξακολουθεί να είναι για τον Ναβάλι να επηρεάσει την κοινή γνώμη στη Ρωσία, παρά το ενδιαφέρον που δείχνουν Δυτικά Μέσα Ενημέρωσης για την υπόθεσή του και τις εκατομμύρια προβολές που είχαν τα βίντεο που ανέβασε το καλοκαίρι στο Διαδίκτυο.

Russian spy tells Alexei Navalny novichok was put into his underwear |  World | The Times

Το Μέσο είναι το μήνυμα…

Ο Ντενίς Βόλκοφ, αναπληρωτής διευθυντής του Levada-Centr, ανφερόμενος στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης εκτίμησε πως δείχνουν τη διαφορά των απόψεων μεταξύ της παλιάς και νέας γενιάς στην οποία ο Ναβάλνι απευθύνεται με διαδικτυακές έρευνες υψηλού προφίλ και μιλώντας τους απευθείας σε ζωντανές διαδικτυακές εκπομπές.

«Οι παλαιότερες γενιές που ενημερώνονται συνήθως από την τηλεόραση και πιστεύουν τα όσα λένε στις τηλεοπτικές ειδήσεις, και αυτοί που υποστηρίζουν την κυβέρνηση, θεωρούν ως επί το πλείστον ότι αυτό που συνέβη είναι σκηνοθετημένη προβοκάτσια της Δύσης» έγραψε ο Βόλκοφ στο Facebook.

Και κατέληξε: «Οι νέοι άνθρωποι, που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κι είναι κριτικοί απέναντι στην εξουσία τείνουν να θεωρούν ότι υπεύθυνες για την δηλητηρίαση είναι οι ρωσικές αρχές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Η «έτσι»

Ο καιρός σήμερα: Λασποβροχές, σκόνη και ζέστη

Νέο εργατικό δυστύχημα στη Λακωνία με θύμα 25χρονο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα