ΑΘΗΝΑ
15:58
|
26.04.2024
Ως στις 6.00 το πρωί της Τετάρτης, 30 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι Ασπροπύργου, Μάνδρας και Ελευσίνας θα πρέπει να υπομείνουν τα αυστηρότερα μέτρα καραντίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως στις 6.00 το πρωί της Τετάρτης, 30 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι Ασπροπύργου, Μάνδρας και Ελευσίνας θα πρέπει να υπομείνουν τα αυστηρότερα μέτρα καραντίνας.

Όπως αναφέρεται στη νέα απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το μέτρο ελήφθη ομόφωνα καθώς εκτιμήθηκε πως παραμένει έντονο το επιδημιολογικό φορτίο στις συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, στις 17-12-2020 (ημέρα έναρξης των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων) στο Δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα, στο Δήμο Ελευσίνας 65 ενεργά κρούσματα και στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 30 ενεργά κρούσματα, ενώ μέχρι και χθες βράδυ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων βρισκόταν στα 178, 77 και 27 αντίστοιχα.

Ο Καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε πως « η επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική παραμένει ανησυχητική» επειδή μεταξύ άλλων «παρατηρήθηκε αύξηση των διαγνώσεων εντός της τελευταίας εβδομάδας στις περιοχές Ασπροπύργου και Ελευσίνας, ενώ στην περιοχή της Μάνδρας υπήρξε οριακή πτώση, αλλά με υψηλότερη νοσηρότητα λόγω υψηλότερης μέσης ηλικίας».

Και ο Μαγιορκίνης κατέληξε τονίζοντας: «Συνολικά ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων στην ευρύτερη Δυτική Αττική παρέμεινε σταθερός, ενώ ο δείκτης Rt δεν έχει υποχωρήσει κάτω του 1. Όλα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι η συρρίκνωση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή απαιτεί χρονική παράταση των μέτρων».

Τα ίδια αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τους ίδιους λόγους παρατείνονται και για την Κοζάνη ως τις 30 Δεκεμβρίου.

Άλλη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αφορά την επιβολή εξίσου αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην τοπική κοινότητα Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς ΕΛλάδας. Εκεί τα έκτακτα μέτρα θα ισχύουν ως την Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου.

Εκεί προβλέπεται:

  • Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων
  • Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
  • Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Τοπικής Κοινότητας.    
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα