ΑΘΗΝΑ
12:35
|
02.12.2022
Ένα φριχτό περιβαλλοντικό έγκλημα έγινε στην Πορτογαλία, από 16 κυνηγούς που θανάτωσαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των ελαφιών της τουριστικής ζώνης Τορεμπέλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα φριχτό περιβαλλοντικό έγκλημα έγινε στην Πορτογαλία, από 16 κυνηγούς που θανάτωσαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των ελαφιών της τουριστικής ζώνης Τορεμπέλα.

Οι εικόνες της σφαγής των νεκρών ελαφιών και των αγριόχοιρων κοινοποιήθηκαν στα social media προκαλώντας την οργή εκατοντάδων χρηστών.

Αν και το κυνήγι μεμονωμένων ζώων επιτρέπεται στην περιοχή, στο συγκεκριμένο φονικό σαφάρι, θανατώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ελαφιών της ζώνης Τορεμπέλα, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μακρία από τη Λισαβόνα.

Το αγρόκτημα των 1.100 στρεμμάτων όπου έλαβε χώρα η επιχείρηση εξόλόθρευσης των ζώων περιγράφεται ως περιφραγμένο, που σημαίνει ότι τα 540 πλάσματα ήταν εγκλωβισμένα και δεν μπορούσαν να διαφύγουν με κανέναν τρόπο από τα φονικά πυρά των κυνηγών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι κυνηγοί είχαν πληρώσει περίπου 8000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση της σφαγής, η οποία είχε οργανωθεί από ισπανική εταιρεία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ζοάο Φερνάντες χαρακτήρισε “άθλια” και “περιβαλλοντικό έγκλημα” τη μαζική δολοφονία των ζώων και δεσμεύτηκε ότι οι δράστες θα διωχθούν.

  Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανέφερε επίσης σε ανακοινωσή του ότι “η αδιάκριτη σφαγή ζώων δεν έχει καμία σχέση με το κυνήγι”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Μπορεί η βιοποικιλότητα να αναστήσει ένα περιβαλλοντικό και πολιτικό κίνημα;

Συννεφιά, τοπικές βροχές και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένες περιοχές της Σάντα Καταρίνα

Μήνυμα 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα στη Λήμνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα