ΑΘΗΝΑ
17:44
|
24.04.2024
Στις εκλογές του Αρπιλίου θα διεκδικήσουν την ψήφο των Περουβιανών 22(!) υποψήφιοι πρόεδροι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια πρωτοφανή έκφραση πλουραλισμού και πολιτικής φιλοδοξίας, 22 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την ψήφο των Περουβιανών στις εκλογές του Απριλίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα, στις δημοσκοπήσεις προηγείται ένας διεθνής τερματοφύλακας, ο Τζορτζ Φόρσαϊθ, που φαίνεται να κερδίζει την ψήφο του 18% των ψηφοφόρων που απαντούν στα γκάλοπ.

Δεύτερος στις δημοσκοπήσεις έρχεται ο οικονομολόγος Χούλιο Γκουζμάν (8%) και ακολουθούν η αριστερή υποψήφια Βερόνικα Μεντόζα (7%) και η Κέικο Φουτζιμόρι (επίσης 7%), κόρη του πρώην προέδρου του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι.

Η εθνική εκλογική αρχή δήλωσε χθες (Τετάρτη 23/12) ότι οι αιτήσεις των υποψηφίων προέδρων υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά λόγω των περιορισμών κατά του κορονοϊού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα διεξασθουν τόσο πλουραριστικές εκλογές στο Περού – το 2006 ο ανταγωνισμός ήταν ανάμεσα σε 20 υποψηφίους.  

Η χώρα έχει ταλαιπωρηθεί από το πολιτικό της προσωπικό τα τελευταία χρόνια, αφού από το 2016 μέχρι σήμερα έχει αλλάξει τέσσερις προέδρους, με όλους τους απερχόμενους προέδρους να κατηγορούνται από το κογκρέσο για σκάνδαλα διαφθοράς.

Διόλου ανεξήγητα λοιπόν, μια άλλη σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης αναδεικνύει σε απόλυτο νικητή των επερχόμενων εκλογών την αποχή, αφού το 32% των πολιτών του Περού δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει κανέναν από τους 22 υποψηφίους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα