ΑΘΗΝΑ
19:23
|
27.01.2021
Έφτασε στην Αθήνα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ενώ οι εμβολιασμοί αναμένεται να αρχίσουν αύριο, Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech πέρασαν από τον Προμαχώνα το απόγευμα της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Δεκεμβρίου έφτασαν και στην Αθήνα. Ο εμβολιασμός στη χώρα μας αρχίζει αύριο, Κυριακή.

Σημειώνεται πως το ταξίδι των εμβολίων ήταν μακρύ, καθώς ξεκίνησαν από το Βέλγιο, προτού φτάσουν στον Προμαχώνα και τελικά την Αθήνα. Συγκεκριμένα, το πρώτο φορτηγό με τις δόσεις του έφτασε στον Προμαχώνα στις 18:00 ανήμερα Χριστούγεννα, ενώ στις 02:00 ξεκίνησε το ταξίδι για την Αττική, όπου και έφτασε λίγο πριν από τις 07:00.

Τα συνολικά 9.750 εμβόλια θα φυλαχθούν στα ειδικά ψυγεία και θα μεταφερθούν σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής. Η μεταφορά θα γίνει μέσω μεταφορικής η οποία είναι πιστοποιημένη στη μεταφορά φαρμάκων. Όλα τα νοσοκομεία θα πάρουν ισάριθμες ποσότητες.

Η έλευση στην Αθήνα έγινε υπό την επίβλεψη του κ. Χαρδαλιά, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, αλλά και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και επικεφαλής της «Επιχείρησης Ελευθερία», Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Η Επιχείρηση Ελευθερία άρχισε, τα εμβόλια βρίσκονται στην πατρίδα μας ταυτόχρονα με όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Αύριο, με σχέδιο και οργάνωση, αρχίζουν οι εμβολιασμοί στην πατρίδα μας για να κερδίσουμε τη μάχη».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννα Ροτζιώκου, διαβεβαίωσε, μέσω ΕΡΤ, πως είναι μεγάλη η δύναμη της αστυνομίας που έχει αναλάβει τη φύλαξη των εμβολίων, ωστόσο δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο αναφορικά με τον σχεδιασμό.

Τρείς φάσεις εμβολιασμού

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν την Κυριακή θα είναι μία νοσηλεύτερια και ένας ηλικιωμένος.

Την ίδια μέρα θα εμβολιαστεί και ο πρωθυπουργός, αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την Δευτέρα εμβολιάζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις 4 Ιανουαρίου η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Όσον αφορά στο σχέδιο εμβολιασμών, θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας και προσωπικό για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης, στη δεύτερη θα εμβολιαστούν άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων) και στην τρίτη θα λάβουν σειρά τα άτομα 18 ετών και άνω, τα οποία δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Πηγές: Sputnik, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κορονοϊός: 858 νέα κρούσματα, 274 διασωληνωμένοι, 32 θάνατοι

Το Ισραήλ κλείνει και τα χερσαία σύνορα…

Οι φτωχές χώρες θα λάβουν εμβόλια με καθυστέρηση 6-8 μηνών συγκριτικά με τα πλούσια κράτη εκτιμά ο Μπιλ Γκέιτς

Ύποπτο πακέτο στο εργοστάσιο της AstraZeneca στην Ουαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα