ΑΘΗΝΑ
13:24
|
26.07.2026
Περίπου 6 στις 10 ακτές της Ανατολικής Αττικής κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 6 στις 10 ακτές της Ανατολικής Αττικής κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ποιότητα των υδάτων του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), που πραγματοποιήθηκαν στις 15 Ιουνίου 2026.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων, που βασίζονται στους δείκτες E. coli και εντερόκοκκων, το 60% των σημείων που ελέγχθηκαν στην Ανατολική Αττική κρίθηκε ακατάλληλο για κολύμβηση, εμφανίζοντας επιδεινωμένη εικόνα σε σχέση με τον Μάιο. Οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις εντοπίζονται σε κλειστούς κόλπους, λιμάνια και πυκνοκατοικημένες ζώνες.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση μικροβιακού φορτίου καταγράφεται στον κλειστό κόλπο στο Πόρτο Ράφτη, ο οποίος παρουσιάζει εκτεταμένη μόλυνση, με μόνο ένα από τα έξι σημεία δειγματοληψίας (στην Ακτή Αυλακίου) να κρίνεται κατάλληλο, ενώ οι υπόλοιπες παραλίες της περιοχής εμφάνισαν ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις του βακτηρίου E. coli.

Διαβέστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του ΠΑΚΟΕ εδώ:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα