ΑΘΗΝΑ
08:20
|
25.01.2021
Πιθανό χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ διευκρίνισε πως ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιθανό χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Όπως γνωστοποίησε, η επιστροφή στη σχολική κανονικότητα αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Μάλιστα, όπως είπε, όταν δωθεί το «πράσινοο φως» για την λειτουργία των σχολείων, αυτό θα ισχύει για όλες τις σχολικές βαθμίδες και όχι μόνο για τα δημοτικά. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι μετά τα σχολεία υπάρχει πρόθεση να ανοίξουν και άλλοις τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, θέτοντας ωστόσο ως απαραίτητη προϋπόθεση την διατήρηση της καλής «πτωτικής πορείας που έχουμε».

Σχολιάζοντας την κινητικότητα που παρατηρήθηκε τα Χριστούγεννα σε διάφορες πόλεις, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως και την Πρωτοχρονιά θα ισχύουν τα ίδια μέτρα και πως η εικόνα της χώρας μας στην περίοδο των γιορτών είναι καλή σε σχέση με άλλες χώρες.

Σχετικά με την προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5 – 10 χρόνια. «Θα μας πει η Επιτροπή», πρόσθεσε. 

Τονίζοντας πως ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, ο κ. Πέτσας υποστήριξε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να το κάνει ή θέλει περισσότερη ενημέρωση. «Κάτι που θα γίνει», όπως σημείωσε.  

«Μέχρι τέλος Μαρτίου θα το έχουν κάνει οι ευπαθείς ομάδες και μέχρι τέλος Ιουνίου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού», συμπλήρωσε.

Πηγές: Open TV, Ναυτεμπορική

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος του Μεξικού

Ανοικτά σχολεία και όχι τηλεδιδασκαλία: Πλαταίνει το κίνημα καταλήψεων λυκείων στην Ιταλία

Πιθανό το νέο λοκντάουν στη Γαλλία

Συζήτηση Μεξικού – Ρωσίας για το Sputnik-V

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα