ΑΘΗΝΑ
02:54
|
27.04.2024
Οι Έρικ Κλάπτον και Βαν Μόρισον κυκλοφόρησαν ένα τραγούδι που μαίνεται ενάντια στα lockdown, με τίτλο « Stand and Deliver ».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Έρικ Κλάπτον και Βαν Μόρισον κυκλοφόρησαν ένα τραγούδι που μαίνεται ενάντια στα lockdown, με τίτλο « Stand and Deliver ». «Θέλεις να είσαι ελεύθερος άντρας» τραγουδά ο Κλάπτον. «Ή θες να είσαι σκλάβος;».

« Stand and Deliver: //Toυς αφήσαμε να μας φοβίσουν//Stand and Deliver // αλλά ούτε μια λέξη από αυτές που ακούσατε δεν είναι αλήθεια //αλλά αν εσύ δεν μπορείς τίποτα να πεις// δεν μπορείς τίποτα να κάνεις //Θέλετε να ζήσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι ή θέλετε να είμαστε σκλάβοι; Θέλετε να φέρετε αυτές τις αλυσίδες μέχρι τα φέρετρά σας; […] Δεν θέλω να είμαι ούτε ένας φτωχός ούτε ένας πρίγκιπας. Θέλω μόνο να κάνω τη δουλειά μου. Δηλαδή να παίζω μπλουζ για τους φίλους μου.

‘‘Magna Carta, Bill of Rights / The Constitution, τι αξία έχει; / Ξέρετε ότι θα μας συνθλίψουν, αχ / Μέχρι να πονάει πραγματικά /Ανήκουμε σ΄ένα έθνος κυρίαρχο ή σ΄ένα αστυνομικό Κράτος; Καλύτερα να έχετε το νου σας, άτομα / Πριν να είναι πολύ αργά.»

Στο κλείσιμο του τραγουδιού ο Κλάπτον θυμίζει στον ακροατή ότι «ο Dick Turpin φορούσε επίσης μάσκα», μια αναφορά στον περιβόητο ληστή του 18ου αιώνα.

Πρόκειται για την τέταρτη δουλειά ενάντια στο lockdown που κυκλοφορεί ο Μόρισον τους τελευταίους μήνες. Ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο, ο καλλιτέχνης κυκλοφόρησε τα “Born to Be Free”, “As I Walked Out” και “No More Lockdown” – με όλα τα έσοδα πηγαίνουν στο Morrison’s Lockdown Financial Hardship Fund, το οποίο βοηθά τους μουσικούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού. «Υπάρχουν πολλοί από εμάς που υποστηρίζουμε τον Βαν και τις προσπάθειές του να σώσει τη ζωντανή μουσική – Είναι μια έμπνευση », αναφέρει το Rolling Stone για τη συνεργασία. «Πρέπει να σηκωθούμε και να μετρηθούμε γιατί πρέπει να βρούμε μια διέξοδο από αυτό το χάος. Η εναλλακτική λύση ούτε δεν αξίζει να την σκεφτούμε. Η ζωντανή μουσική μπορεί να μην ανακάμψει ποτέ. “

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα