ΑΘΗΝΑ
23:33
|
24.01.2021
Την υπογραφή συμφωνίας με την γερμανική εταιρεία BioNTech ανήμερα Χριστούγεννα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υπογραφή συμφωνίας με την γερμανική εταιρεία BioNTech ανήμερα Χριστούγεννα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αποστολή, αρχικά, 550.000 δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού μέχρι το τέλος του χρόνου ή –το αργότερο- στις αρχές του 2021. Σύμφωνα με το υπουργείο, 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου θα σταλούν στην Τουρκία μέχρι το τέλος Μαρτίου 2021.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δικαιολόγησε την καθυστέρηση στη διαδικασία λέγοντας ότι η εταιρεία δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη για πιθανά προβλήματα παραγωγής.

Ο Κοτζά ευχαρίστησε τον Tουρκογερμανό επιστήμονα και ιδρυτή της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν για τη συμβολή του στη διευκόλυνση της διαδικασίας, μεταδίδει η Hurriyet.

Υπενθυμίζεται πως εντύπωση είχε προκαλέσει η απόφαση της Άγκυρας να προμηθευτεί να επιλέξει πρώτα το κινεζικό εμβόλιο Sinovac παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech, το οποίο έχει «τουρκική υπογραφή».

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι από την επόμενη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου, όλοι οι επισκέπτες που έρχονται στη χώρα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με βεβαίωση ότι έχουν υποβληθεί εντός των προηγουμένων 72 ωρών σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανό το νέο λοκντάουν στη Γαλλία

Συζήτηση Μεξικό – Ρωσίας για το Sputnik-V

Το Ισραήλ απαγορεύει τις διεθνείς πτήσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού

Πρόγραμμα του πρωθυπουργού τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα