ΑΘΗΝΑ
11:42
|
19.04.2024
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13.755 τις προηγούμενες 24 ώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13.755 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.640.858, δείχνουν σήμερα Κυριακή τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, 356 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 29.778 νεκρούς, κατά τα δεδομένα του ινστιτούτου.

Περού: Περιορίζεται η πρόσβαση στις παραλίες, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Οι περουβιανές αρχές αποφάσισαν να επιβάλλουν μέχρι νεοτέρας περιορισμό στην πρόσβαση στις παραλίες, για να αποτρέψουν τον κίνδυνο να μετατραπούν σε «εστίες μετάδοσης» του νέου κορονοϊού, δήλωσε χθες Σάββατο ο στρατηγός Χόρχε Ανγκούλο, επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της περιφέρειας της Λίμας.

Σκοπός είναι «να αποτρέψουμε μεγάλες συγκεντρώσεις» κόσμου που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τις παραλίες «σε νέες εστίες μετάδοσης» του SARS-CoV-2, εξήγησε ο ανώτατος αξιωματικός.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Ανγκούλο, για τον σκοπό αυτό θα κινητοποιηθούν στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των δήμων, της αστυνομίας αλλά και του στρατού.

Το υπουργείο Υγείας του Περού προειδοποιεί εναντίον του επαπειλούμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής είχε καταγράψει ως προχθές Παρασκευή 37.368 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.005.546 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στην Τσεχία – Πρώτος εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός

Η Τσεχία ξεκίνησε σήμερα την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού, , στο πλαίσιο της εκστρατείας εναντίον της Covid-19 σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις ήταν ο πρώτος που έλαβε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech στο Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Πράγα, πριν αρχίσουν άλλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας και της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, του Μπρνο, να διανέμουν τις 9.750 δόσεις που έχει λάβει έως τώρα η Τσεχία.

«Το εμβόλιο που έφθασε χθες από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ελπίδα, μια ελπίδα ότι θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή», δήλωσε ο Μπάμπις, προτού εμβολιαστεί.

Λίγο μετά τον πρωθυπουργό, εμβολιάστηκε η Εμίλιε Ρεπίκοβα, 95 ετών, βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η χώρα έκλεισε καταστήματα και υπηρεσίες που δεν θεωρείτο απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουν να λειτουργούν και τα χιονοδρομικά κέντρα, ενώ επιβάλλει αυστηρότερους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών από σήμερα, καθώς προσπαθεί να ανακόψει μια ακόμα αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 και του αριθμού των νοσηλευόμενων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βύρωνας: Με περιπολικά, ΜΑΤ, πυροσβεστική η έξωση γυναίκας που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα