ΑΘΗΝΑ
13:04
|
19.04.2024
Από τη Δευτέρα οι πολίτες τη Μόσχας που είναι άνω των 60 ετών μπορούν να κάνουν αίτηση για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τη Δευτέρα οι πολίτες τη Μόσχας που είναι άνω των 60 ετών μπορούν να κάνουν αίτηση για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Το ρωσικό εμβόλιο “Sputnik V” είναι απολύτως ασφαλές για χρήση και σε αυτή την ηλικιακη ομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.  «Έγιναν κλινικές δοκιμές για τη χρήση του Sputnik σε άτομα άνω των 60 ετών. Η έρευνα επιβεβαίωσε την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα», δήλωσε σχετικά ο ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

«Το ρωσικό υπουργείο Υγείας έχει εγκρίνει τη χρήση του Sputnik V κατά του κορονοϊού και σε ηλικιωμένους πολίτες. Είναι εξαιρετικό. Διότι οι ηλικιωμένοι είναι άτομα που ανήκουν στην ομάδα υψηλότερου ρίσκου, η οποία έχει χτυπηθεί περισσότερο από την ασθένεια» δήλωσε ο δήμαρχος τη Μόσχας, προσθέτοντας ότι «Από τη Δευτέρα, θα αρχίσουμε να δεχόμαστε τις αιτήσεις τους για το εμβόλιο».

Ο Πούτιν αποφάσισε να εμβολιαστεί

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αποφάσισε να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, μετά και το πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου από άτομα άνω των 60 ετών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι θα υπάρξει ανακοίνωση επ΄αυτού «στο άμεσο μέλλον». «Έχει δηλώσει πως θα το ανακοινώσει ο ίδιος. Είπε ότι θα εμβολιαστεί, ότι έχει αποφασίσει να εμβολιστεί, ότι έχει πάρει αυτή την απόφαση και αναμένει τις τυπικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν».

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα