ΑΘΗΝΑ
09:53
|
25.01.2021
Από τη Δευτέρα οι πολίτες τη Μόσχας που είναι άνω των 60 ετών μπορούν να κάνουν αίτηση για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τη Δευτέρα οι πολίτες τη Μόσχας που είναι άνω των 60 ετών μπορούν να κάνουν αίτηση για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Το ρωσικό εμβόλιο “Sputnik V” είναι απολύτως ασφαλές για χρήση και σε αυτή την ηλικιακη ομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.  «Έγιναν κλινικές δοκιμές για τη χρήση του Sputnik σε άτομα άνω των 60 ετών. Η έρευνα επιβεβαίωσε την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα», δήλωσε σχετικά ο ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

«Το ρωσικό υπουργείο Υγείας έχει εγκρίνει τη χρήση του Sputnik V κατά του κορονοϊού και σε ηλικιωμένους πολίτες. Είναι εξαιρετικό. Διότι οι ηλικιωμένοι είναι άτομα που ανήκουν στην ομάδα υψηλότερου ρίσκου, η οποία έχει χτυπηθεί περισσότερο από την ασθένεια» δήλωσε ο δήμαρχος τη Μόσχας, προσθέτοντας ότι «Από τη Δευτέρα, θα αρχίσουμε να δεχόμαστε τις αιτήσεις τους για το εμβόλιο».

Ο Πούτιν αποφάσισε να εμβολιαστεί

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αποφάσισε να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, μετά και το πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου από άτομα άνω των 60 ετών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι θα υπάρξει ανακοίνωση επ΄αυτού «στο άμεσο μέλλον». «Έχει δηλώσει πως θα το ανακοινώσει ο ίδιος. Είπε ότι θα εμβολιαστεί, ότι έχει αποφασίσει να εμβολιστεί, ότι έχει πάρει αυτή την απόφαση και αναμένει τις τυπικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν».

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ινδιανάπολη:Μακελειό με έξι νεκρούς, ανάμεσά τους και μία έγκυος

Καλιφόρνια: Νεκρός λίγες ώρες μετά από εμβολιασμό – Κατεπείγουσα έρευνα σε εξέλιξη

Κορονοϊός: Εμβολιάζονται στο Ισραήλ οι ηλικίες από 16 έως 18 ετών

Έφτασε στον Πειραιά ο προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό της 11χρονης αθλήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα