ΑΘΗΝΑ
05:02
|
24.04.2024
Ζητούν τη δίωξη της ηγέτιδας των πραξικοπηματιών της Βολιβίας, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κοκαλέρος, οι αγρότες της Βολιβίας που καλλιεργούν κόκα για την παραδοσιακή χρήση της από τους ιθαγενείς, συνήλθαν υπό την ηγεσία των Έξι Ομοσπονδιών των Τροπικών της Κοτσαμπάμπα, για να απαιτήσουν δικαιοσύνη για τους νεκρούς των σφαγών της Σακάμπα και της Σενκάτα, που διέπραξαν οι πραξικοπηματίες, υπό την Ζανίν Ανιές, πέρυσι. 

Με προεδρεύοντα τον ηγέτη του Κινήματος προς το Σοσιαλισμό (Movimiento al Socialismo, MAS), Έβο Μοράλες, οι κοκαλέρος ζήτησαν να ενεργοποιηθεί μήνυση που έχει κατατεθεί κατά της Ανιές και όλων των λοιπών εμπλεκομένων, στη δολοφονία 11 καλλιεργητών, με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Επίσης, ζήτησαν να αντιμετωπιστεί το ζήτημα μερίδας των στρατιωτικών που παραμένουν «υποτελείς στην αυτοκρατορία των ΗΠΑ», χωρίς να θιγούν «οι στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στον αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα», όπως ανέφερε ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε η δημιουργία και ενός αντι-ιμπεριαλιστικού σχολείου, με στόχο την σωστή πολιτική ανατροφή των νέων.  

Η ένωση των κοκαλέρος της Κοτσαμπάμπα, που αποτελεί σκληρό πυρήνα των οπαδών του MAS και έχει αναδείξει την ιθαγενική ηγεσία του βολιβιανού κινήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα