ΑΘΗΝΑ
09:00
|
19.05.2024
Ο Πακιστανός πρωθυπουργός καταδικάζει για την τρομοκρατική επίθεση την Ινδία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επτά Πακιστανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, ανακοίνωσε ο πακιστανικός στρατός χθες Κυριακή (27/12).

“Κατά τη διάρκεια σφοδρών ανταλλαγών πυρών, έξι θαρραλέοι στρατιώτες έπεσαν μάρτυρες καθώς απωθούσαν τους τρομοκράτες που τους επιτέθηκαν”, αναφέρει η ανακοίνωση του πακιστανικού στρατού.

Η επίθεση, με τη χρήση εκτοξευτήρων ρουκετών και τουφεκιών, έγινε το βράδυ του Σαββάτου στη μικρή πόλη Χάρναϊ, περίπου 170 χιλιόμετρα ανατολικά από την Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

‘Το έθνος μας στέκει στο πλευρό των γενναίων στρατιωτών μας οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με επιθέσεις τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Ινδία”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ιμράν Χαν εκφράζοντας τη λύπη του και στέλνοντας τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των 7 στρατιωτών.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης μέχρι στιγμής.

Αυτονομιστές αντάρτες πολεμούν εδώ και δεκαετίες εναντίον του πακιστανικού στρατού στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, όπου δρουν επίσης τζιχαντιστές με το Πακιστάν να κατηγορεί εδώ και πολλά χρόνια την Ινδία ότι υποστηρίζει τους αυτονομιστές.

Η εξέγερση κλιμακώθηκε στην πάμφτωχη, αλλά πλούσια σε φυσικούς πόρους, επαρχία, μετά την έναρξη μεγάλων έργων στο πλαίσιο του Οικονομικού Διαδρόμου Κίνας-Πακιστάν, στον οποίο το Πεκίνο έχει εξαγγείλει πως θα επενδύσει πάνω από 50 δισεκ. δολάρια (42 δισεκ. ευρώ).

Μεγάλα έργα, ειδικά για τη διάνοιξη ορυχείων άνθρακα και τη δημιουργία εγκαταστάσεων άντλησης φυσικού αερίου, γίνονται συχνά οι στόχοι των επιθέσεων των αυτονομιστών.

Οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτύξει χιλιάδες στρατιωτικούς στην περιοχή στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.

Την 20ή Δεκεμβρίου, δέκα ένοπλοι και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν εναντίον ενός “κρησφύγετου ανταρτών”.

Τον Οκτώβριο, επτά στρατιώτες και επτά ιδιωτικοί φρουροί σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτονομιστών εναντίον οχηματοπομπής με εργαζόμενους σε κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου.

Η Ινδία αρνείται ότι βοηθά στη χρηματοδότηση ένοπλων ομάδων μαχητών αυτονομιστικού και ισλαμιστικού χαρακτήρα στο πακιστανικό έδαφος, καταγγέλοντας το Πακιστάν ότι οι ισχυρισμοί του είναι “πλαστοί” και “προϊόντα φαντασίας”.

Πρόσφατα Ρωσία και Πακιστάν πραγματοποίησαν κοινή άσκηση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις μεταξύ των δύο χωρών πραγματοποιούνται από το 2016.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα