ΑΘΗΝΑ
20:33
|
19.05.2024
Οι αστυνομικές αρχές της Σαγκάης ανακοίνωσαν ότι ο 39χρονος δισεκατομμυριούχος Λιν Κι δηλητηριάστηκε από συνεργάτη του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O 39χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Λιν Κι βρέθηκε νεκρός την ημέρα των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με την αστυνομία της Σαγκάης, ο θάνατός του οφείλεται σε δηλητήριο που κατανάλωσε.

Ο Λιν Κι ήταν ιδρυτής και πρόεδρος της Yoozoo, της εταιρείας που κυκλοφόρησε το πολύ επιτυχημένο παγκοσμίως online strategy game ‘Game of Thrones: Winter Is Coming’ και άλλες εφαρμογές που βασίζονται στην επιτυχημένη σειρά φαντασίας του HBO.

Οι αρχές της Σαγκάης έχουν υποδείξει ως βασικό ύποπτο έναν από του συνεργάτες του Λιν Κι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά media, πρόκειται για τον Ζου Γιάο, διευθυντή του κινηματογραφικού τομέα της Yoozoo. Με βάση τις ως τώρα πληροφορίες, το δηλητήριο που κατανάλωσε ο Κι ήταν αναμεμειγμένο στο τσάι του.

Αμέσως μετά την αναγγελία του θανάτου του πολύ επιτυχημένου Κινέζου επιχειρηματία (η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ), πολλοί υπάλληλοι και συνεργάτες της Yoozoo συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας για να θρηνήσουν την απώλειά του.

Ο Κι, που τα τελευταία χρόνια είχε κάνει δυναμική είσοδο και την κινηματογραφική βιομηχανία της Κίνας (έκανε παραγωγές και για το Netflix), θεωρείται ένας από τους πιο μεγάλους σταρ της βιομηχανίας του gaming παγκοσμίως. Η Yoozoo, η εταιρεία που ίδρυσε το 2009 ήταν από τις πρώτες που κατασκεύασαν ή διασκεύασαν δημοφιλή games για smartphones και tablets, αναλαμβάνοντας από νωρίς τα ηνία της αγοράς του mobile gaming.

Το μήνυμα που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της Yoozoo στο Weibo (είναι το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, κάτι σαν τον Facebook), είχε χιλιάδες σχόλια μέσα σε λίγα λεπτά και περισσότερες από 290 εκ. θεάσεις.

Με πληροφορίες από BBC.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα