ΑΘΗΝΑ
10:58
|
25.04.2024
Το αντικυβερνητικό Olay TV δεν κατάφερε να μείνει ούτε ένα μήνα στον αέρα - αρνητικό ρεκόρ για την τουρκική λογοκρισία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ανεξάρτητος τηλεοπτικός σταθμός στην Τουρκία σταμάτησε να εκπέμπει ξαφνικά το βράδυ της Παρασκευής, κατόπιν φερόμενων πιέσεων από κυβερνητικούς κύκλους.  

Το Olay TV, που ανήκει στον Τούρκο επιχειρηματία και πρώην δεξιό υπουργό Τζάβιτ Τσαγκλάρ, βγήκε στον αέρα πριν από μόλις 6 ημέρες και ξεχώρισε στο μιντιακό τοπίο της γείτονος επειδή δεν ήταν φιλοκυβερνητικό και γιατί η ιδιοκτησία του δεν συνδεόταν επιχειρηματικά ή σε άλλους τομείς συμφερόντων με την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σταθμού, η απόφαση για το κλείσιμο πάρθηκε μετά από αβάσταχτες κυβερνητικές πιέσεις. Λίγο πριν το τέλος της τελευταίας εκπομπής του Olay TV, ο γενικός διευθυντής του καναλιού Σουλεϊμάν Σεϊλάρ επανέλαβε ότι το ‘μαύρο’ πέφτει εξαιτίας της κυβέρνησης του Ερντογάν. Τη στιγμή των ανακοινώσεων, οι δημοσιογράφοι του σταθμού συγκεντρώθηκαν στο πλατό και χειροκρότησα παρατεταμένους τους τηλεθεατές που τους στήριξαν, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα προς την κυβέρνηση. Το χειροτρότημά τους συνεχίστηκε και όταν πλέον το πλατό είχε βυθιστεί το σκοτάδι.

Το κανάλι είχε δεχτεί έντονη κριτική από κυβερνητικούς κύκλους επειδή μετέδωσε ζωντανά τη συνεδρίαση της ΚΟ του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, όπως έκανε με τις συνεδριάσεις όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους σταθμούς, που το αποφεύγουν εδώ και χρόνια.   

Μέχρι στιγμής κανείς κυβερνητικός αξιωματούχος δεν έχει απαντήσει στις κατηγορίες περί λογοκρισίας. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα