ΑΘΗΝΑ
12:53
|
19.05.2024
Ρωσικό αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε κοντά στο Αρχιπέλαγος Νόβαγια Ζεμλιά - στον Αρκτικό Ωκεανό βόρεια της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε κοντά στο Αρχιπέλαγος Νόβαγια Ζεμλιά – στον Αρκτικό Ωκεανό βόρεια της Ρωσίας- δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης τη Δευτέρα (28/12) στο TASS.

“Στις 07:30, ελήφθησαν πληροφορίες ότι το πλοίο Onega <…> είχε βυθιστεί στη Θάλασσα του Μπάρεντς κοντά στο Νόβαγια Ζεμλιά στην περιοχή Arkhangelsk. Το πλήρωμα είχε 19 άτομα. Δύο άτομα διασώθηκαν”, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστούν επιζώντες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θεωρείται ότι η βύθιση οφείλεται στην παγωνιά.

Πηγή στο TASS διευκρίνισε ότι στην περιοχή έχουν αποσταλεί πέντε σκάφη για να αναζητήσουν πιθανούς επιζώντες. Ένα από αυτά διέσωσε δύο ναυτικούς, οι οποίοι φορούσαν στολές.

“Σύμφωνα με τα στοιχεία της προκαταρκτικής έρευνας, εκτός από τους δύο διασωθέντες δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες. Το παγωμένο σκάφος βυθίστηκε αμέσως κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, αφήνοντας μηδενικές πιθανότητες να σωθεί κανείς στα παγωμένα νερά”, σημείωσε η πηγή στο Tass.

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1979 και έκτοτε πλέει υπό ρωσική σημαία. Σύμφωνα με το Marine Traffic, έφυγε από το Μούρμανσκ στις 11 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια επισκέφθηκε το νορβηγικό λιμάνι Κίρκενες, από το οποίο αποχώρησε στις 14 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα